AYVALIK ASSOS BOZCAADA TURU Tur Programı

Kültür Turları Covid Bilgilendirmesi

Değerli misafirlerimiz sağlığınız bizler için çok önemli, AndanteTour olarak Covid-19 sürecinde almışolduğumuz önlemleri bilgilerinize sunarız.

  • Sertifikalı dezenfeksiyon şirketleri ile, belirlenen standartlarda araçlarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir ve kayıt altına alınmaktadır
  • ​Turlarımızda yer alacak görevli personellerimizin sağlık kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır ve gerekli belgelere sahiptirler
  • Paket tur satın alan misafirlerimizin otobüs veya diğer ulaşım araçlarına binişleri öncesinde biniş noktalarımızda tur ulaşımaracına kabul formu görevli personeller tarafından paylaşılarak imzalatılacaktır
  • Araçlarımız da koruyucu ekipman (maske, dezenfektan, eldiven) bulunmaktadır ve tüm misafirlerimize dağıtılacaktır.
  • Misafirlerimiz ve personelimizin maske kullanımı zorunludur.
  • Araçlarımızın ön kapı ve arka kapı bölümlerinde araca binişlerde kullanılmak üzere dezenfektan bulundurulmaktadır.
  • Araçlarımızda tek kullanımlık bardak su haricinde ikram dağıtılmayacaktır.
  • Turlarımızın da belirli süreler içerisinde molalar verilerek araç havalandırılması sağlanacaktır.
  • Bagaj alırken ve teslim edilirken tek kullanımlık dezenfektan bezlerle silinecek
  • Rezervasyonunuzu oluşturma esnasında seyahat temsilcisi ile birlikte, HES uygulaması üzerinden kod ile sorgulama gerçekleştirilerek rezervasyon onaylanır.

 

Korona virüs önlemleri kapsamında yurt içi seyahatlerde uygulanacak kurallar hakkında bilgilendirme

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Aşısız veya hastalığı geçirmemişkişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi bulunacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek. Aşılı olan kişiler için son aşının üzerinden 14 gün geçmesi şartı aranacak.

 
Kalkış Yerleri: Kocaeli
Gezilecek Yerler: Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Cenova Kalesi - Su Altı Müzesi - Kilise - Ayazma Plajı - Üzüm Bağları - Rüzgâr Gülleri
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Ayvalık

Belirtilen noktadan hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Ayvalık Tekne Turu

Değerli Konuklarımız, Sabah saatlerinde Ayvalık-a varıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Odalarımıza yerleşip bir süre dinlendikten sonra ( Otel odalarının müsait olmaması durumunda tur programı öne çekilir) Eski adı CUNDA şimdiki adı ALİBEY adasın da yapacağımız nostaljik gezi ile sizleri eskiye götürüyoruz. Adada bulunan en eski 8 kiliseden en iyi korunarak günümüze gelebilmiş olan Taksiryannis kilisesi ( dışaradan görüyoruz ) ve Arnavut kaldırımlarında yürüdüğümüz adada bulunan Rumların yaşadığı taş evler bizi büyülüyor. Ayvalık Tekne Turumuza çıkıyoruz. ( Hava şartları ve iklim şartlarına bağlı tekne turumuz hareket edecektir.) Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Alibey Koyu, Tımarhane Koylarını görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. Tekne turumuz esnasında körfezin güzel koyları arasında yörenin meşhur balığı papalina - sardalye (sınırsız) ve salatadan oluşan öğlen yemeğimizi alıyoruz. (Ekstra) Tekne turumuzun ardındanGüneşin batışını izlemek için Çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası-na hareket ediyoruz. Burada Şeytan-ın ayak izini simgelen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Ayvalık koylarının ve Midilli adasının doyumsuz manzarasını ve Günbatımını çaylarımızı yudumlayarak seyrediyoruz. Fotoğraf çekimlerimiz sonrasında otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

Sabah Kahvaltısı: Yolda serbest alınacaktır.

Öğle Yemeği :Bölge'de Menü olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği: Otel de alınacaktır. (Ücrete dahildir)



3 Gün: Bozcaada - Cenova Kalesi - Su Altı Müzesi - Kilise - Ayazma Plajı - Üzüm Bağları - Rüzgâr Gülleri

Değerli Konuklarımız, Otelimizde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Bozcaada-ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaadaya varıyoruz. Adada Rüzgâr Değirmenlerini ( Panaromik ), Ayazma Plajını , Mermer Burnunu görüp, Göztepe'den panaromik manzarayı izledikten sonra (Ekstra)  Ceneviz Kalesi ve Sualtı Müzesini gezip Ege'nin enfes balıklarından tadabileceğiniz Balık Restoranlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp Feribota binerek otelimize dönüyoruz. Dileyen konuklarımız serbest zamanı minibüslere binip  Ayazma Plajı`nda denize girerek ve güneşlenerek (hava şartlarına göre) değerlendirebilirler.( Ekstra ) Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacaktır.(Ücrete dahildir)

Öğle Yemeği : Bölge'de Menü olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği: Otel'de alınacaktır. (Ücrete dahildir)



4 Gün: Bozcaada - Cenova Kalesi - Su Altı Müzesi - Kilise - Ayazma Plajı - Üzüm Bağları - Rüzgâr Gülleri

Değerli Konuklarımız, otelimizde alınan açık büfe sabah kahvaltısı sonrası otelimizden ayrılarak Kaz Dağları-nın muhteşem manzarası eşliğinde Assos-a hareket ediyoruz. Behram Köyü içerisindeki, Aristo-nun felsefe okulu açtığı ve Bizans Döneminin Piskoposluk Merkezi olan Assos- ta Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar, Banyo Odaları, Anadolu-nun en etkileyici Nekropol-ünün gezilmesinin ardından Assos Köyü içinde verilen serbest zamanın ardından Ezine üzerinden tarihte doğu ile batı arasında yapılan ilk savaşa konu olan Truva(Troia) Antik Kenti ile başlıyoruz. 5000 yıllık tarihe sahip, 9 kez yakılıp-yıkılan ve aynı yerde tekrar kurulan Antik şehirde; iç içe geçmiş surları, rampalı kapıları, sunak, hamam, tiyatro, odeon, ev çeşitleri ve aslına uygun yapılmış olan Tahta Atı gördükten sonra Çanakkale- ye doğru yol alıyoruz. Yol üstünde Çimenlik Kalesini ve Kilitbahir-ipanaromik olarak görüyor ve Çanakkale- den feribot ile Eceabat- a geçiyoruz. Sonrasında Eceabat-daaldığımız öğle yemeği sonrasında Şehitlik bölgesi gezimize başlıyoruz. Abide, Kabatepe, 57. Alay, Conk Bayırı gezilerimizi yaparak Şehitlik bölgesinden ayrılıyor ve İstanbul-a olan dönüş yolculuğumuza Keşan, Tekirdağ üzerinden devam ediyoruz. Akşam saatlerinde siz sayın misafirlerimizi diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacaktır.(Ücrete dahildir)

Öğle Yemeği :Bölge'de Menü olarak alınacaktır



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otellerde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Açık Büfe 2 Sabah Kahvaltısı
  • Açık Büfe veya Set Menü Oluşan 2 Akşam Yemeği
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım 
  • Milli Park Giriş Ücretleri
  • Ayvalık Tekne Turu
  • Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
  • Otobüsü İçerisindeki İkramlar
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müzekart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)
  • Tüm Öğlen Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye ve Özel işletmeler İçin Geçerlidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • MÜZEKART BİLGİSİ

    Müze Kart Tur fiyatına dahil değildir. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait yerlerde Müzekart geçerlidir.misafirlerimiz ilgili müzelere giriş ücretlerini kendileri öderler.

    T.C Vatandaşı olmayan misafirlere müzekart verilememektedir. Yabancı uyruklu misafirlerimizin müze giriş ücretleri kendilerine aittir.

     

    GENEL ŞARTLAR

    Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 3 Gece 4 Gün olup 2 gece otel konaklamalıdır.Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez. 06 Yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez.Haftalık turlarda oturma düzeni birer sıra kaydırılmak suretiyle rotasyon uygulanır. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante tour un sorumluluğu yoktur. Bu turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 30 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 20 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı andante tour da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante tour  iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. Ön ödeme tutarı kayıt tarihinde rezervasyon bedelinin minimum % 30dur. Turun hareket tarihinden 7 Gün önce kalan tur bedelinin tamamlanması gerekmektedir. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. Fiyatlarımıza Kdv dahildir.

     

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

    Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

     

    REHBER TAVSİYESİ:

    Gezi yerlerinde genel de yürüyüş yapacağımızdan dolayı Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelmenizi mevsim koşullarını düşünerek giyininiz (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)ince den kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz).Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olurKüçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı)Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın.Varsa ilaçlarınız, fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız.

     

    İKLİM ŞARTLARI

    Ege Bölgesinde yer alması nedeniyle kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Devamlı hafif rüzgarlı günler mevcuttur. Yaz sıcaklığı ortalama 24-34 C'dir. Kışın ise fazla soğuk değildir. Özellikle Yazları tüm çevre kavurucu sıcaklıkta yanarken Ayvalık'lılar batıdan esen ve genellikle öğleleri bir sularında başlayan imbatla, bol iyotlu serin havayı ciğerlerine doldurarak serinler. Bazı yazlar da "meltem" rüzgarları tatlı bir esinti ile baş döndürür.Kazdağı yönünden gelen esinti haftalarca sürdüğü de olur.Durgun, boğucu yaz sıcağı içerisinde nefes almanızı sağlar bu esinti. Ayvalık'ın iklimi, Ege'nin kendine özgü, kıyı iklimidir. Yazın kavuruculuğunu, kışın donduruculuğunu anlamazsınız. Meteoroloji verilerine göre 1.Mayıs- 30.Ekim tarihleri arasındaki zaman dinlenmek,gezmek,denize girmek için en uygun zamandır.

     

     


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-56-ayvalik-assos-bozcaada-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 28.03.2024 15:30 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.