UÇAKLI VAN TATVAN DOĞUBAYAZIT KARS Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul- Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)
Gezilecek Yerler: Muradiye Şelalesi-Doğubayazıt–İshak Paşa Sarayı–Iğdır–Tuzluca–Digor
PROGRAM
1 Gün: Van – Van Gölü (Denizi) – Gevaş – Akdamar Adası – Kral Gagik Kilisesi – Van Müzesi – Van Kalesi – Tarihi Van Evleri – Urartu Harabeleri – Süleyman Han Camii – Van Kalesi’nde Gün Batımı

İzmit'ten katılan misafirlerimizle İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı iç hatlar da buluşuyoruz.  06:55 Anadolu jet Havayolları ile Van’a hareket edecek olan uçağımıza biniş işlemlerimizi sonlandırıyor ve Van’a hareket ediyoruz. Van Ferit Melen bizi bekleyen Havaalanında transfer aracımız ile buluşuyoruz. Van Ferit Melen Havaalanında sizleri karşılamamızın ardından rehberimizin bilgilendirme ve tanışma amaçlı anlatımları eşliğinde Doğu’nun Paris’i olarak adlandırılan Van’ı tanıyarak Gevaş’a hareket ediyoruz. Van’ın ve Van Deniz’inin en bilindik efsanelerinden birine, bir efsaneye, gizeme yolculuğumuz Gevaş’a vardıktan sonra bineceğimiz teknemizle yapacağımız yaklaşık 35-40 dakikalık tekne yolculuğu ile başlıyoruz. Ülkemizin en büyük gölünün en meşhur adası olan Akdamar Adası'na varıyoruz.  Büyük bir aşkın izlerini hissedebileceğimiz ada üzerinde bulunan Kral Gagik'in muhteşem kilisesinin tarihini ve dış cephesinde Tevrat’tan alınan bazı sahnelerin bulunduğu kabartmalarını rehberimizden öğrendikten sonra Van Deniz’i kenarında bulunan tesisimize dönüyoruz ve öğle yemeği molamızı veriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Van Müzesine gidiyoruz. Toplamda envanterinde 42.000 eseri barındıran ama sadece 1500 tanesinin sergilendiği, Muş, Bitlis, Hakkâri bölgelerinden de getirilen çeşitli etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği Van Müzesini gezerken rehberimizin yapacağı anlatımlarla bölgenin bilinen en büyük medeniyeti Urartular hakkında da bilgiler alıyoruz. Urartuları tanıdıkça bu bölgeye olan merakınızın artacağına eminiz. Van Müzesini gezdikten sonra Van Kalesinde gelen turistleri o tatlı şiveleriyle karşılayan ve her birinin 6 – 7 farklı yabancı dil bilen çocuklarını. Van Kalesinin eteklerinde örnek Van Evleri’ni tanımak için bir fırsatımız da olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nin geleneksel ev mimarisinden uzak, kerpiç ve ahşap ağırlıklı inşa edilen tarihi Van evleri, yılların verdiği yorgunluk ve yaşanan depremlerden dolayı sadece örneklerden ibaret kalıyor ama ayakta kalanları görmek ve gezmek muhteşem bir keyif. Milattan önce 9’uncu yüzyılda Urartu Kralı Lutipri'nin oğlu Sarduri tarafından kütle halindeki taştan yaptırılan ve Urartu Başkenti Tuşpa'yı kuş bakışı gören Van Kalesinde yapacağımız gezimizde Urartu Harabelerini, Osmanlı döneminden kalma Süleyman Han Camiini görüp, rehberimizin anlatımlarını dinledikten sonra turumuzun ilk gününde gün batımını Van Kalesinin en uç noktasında, Van Gölü (Yöre insanının “DENİZ” diye adlandırdığını hatırlatırız) manzarasını izleyerek günümüzü sonlandırıyoruz ve otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Van’da bulunan otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Tur ücretine dahil değildir.

Öğle Yemeği: Van, Grand Deniz Restaurant, serbest menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Konaklama Oteli: Rönesans Hotel, Büyük Urartu Hotel vb. Oteller.



2 Gün: Van Kedileri – Arbuni Savat Gümüş Atölyesi – Van Kedi Evi – Çavuştepe (Sardurihinili) Kalesi – Halı Ve Kilim Atölyesi

Değerli misafirlerimiz, Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından gözleri mavi veya kehribar rengi ya da biri mavi diğeri kehribar olabilen, nadide ve asil bir kedi ırkı olan Van Kedilerini yakından tanımak için Van Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu sevimli ufaklıkları görünce sizler de hayran kalacaksınız. Ardından bölgenin çok önemli el sanatlarından olan Arbuni Savat ve Urartu İmalatı Gümüş Merkezinde küçük bir alışveriş molası veriyoruz. Alışveriş molası sonrasında Urartu krallarından II. Sarduri'nin yaptırdığı ve tarihi Sardurihinili diye geçen Çavuştepe Kalesi'ne gidiyoruz. Van-Hakkâri karayolunun üzerinde bulunan bu etkileyici kale adını aldığı Çavuştepe ovasına tepeden bakmaktadır. Kalede; depo, işlik, saray ve tapınak kalıntılarını görüp, eğer şanslıysak Dünyada sayılı “Urartuca” bilen kişilerinden, ören yeri bekçisi Mehmet amcayla tanışıp, ondan Urartu yazıtlarını dinleyeceğiz. Gezimizin ardından Doğu Anadolu ve İran kültürünün en önemli öğelerinden olan Halı ve Kilimler hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğimiz Halı-Kilim Kooperatifinde bir mola veriyoruz sonrasında otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Bölge Restaurantları, serbest menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Konaklama Oteli: Taşer Otel vb Oteller



3 Gün: Tatvan – Nemrut Dağı (Stratovolkan) – Nemrut Dağı Krateri Ve Kalderası – Ahlat – Anıtsal Selçuklu Mezarları – Adilcevaz – Erciş – Muradiye – Bend-İ Mahi Çayı – Muradiye Şelalesi – Çaldıran Ovası – Tendürek Dağı Ve Geçidi – Doğubayazıt – İshak Paşa Sarayı – Iğdır – Tuzluca – Digor

Değerli misafirlerimiz, abah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Tatvan’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Bitlis’e bağlı çok önemli bir kavşak noktasında bulunan ayrıca İran – Haydarpaşa Garı demiryolu üzerinde kurulu Tatvan’ı çok beğeneceksiniz. Tatvan’da dileyen misafirlerimize alternatif tur seçeneği sunuyoruz. 

Opsiyonel Tur Seçeneği: Nemrut Dağı (Stratovolkan) ve Krater Gölü (Kaldera) Turu (Ekstra)

Detay: Tatvan’dan bizleri bekleyen minibüslerle hareketle Nemrut Stratovolkanı’na çıkıyoruz. Ülkemizin en önemli volkanik dağlarından biri olan Nemrut Dağının krater bölümüne kadar aracımızla çıkıp, muhteşem Kalderasının ve ülkemizin en büyük Krater Gölünün keyfini çıkarıp fotoğraflarımızı çektikten sonra tekrar Tatvan’a dönüyoruz. Turumuz yaklaşık iki buçuk saat sürecektir. (Ekstra)

Turumuzun ardından Ahlat’a geçiyoruz. Erken döneme ait en büyük Türk- İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Mezarlarını ziyaret ediyoruz. Burada her biri anıt niteliğinde olan ve bazılarının boyunun üç buçuk metreye kadar ulaştığı, Orta çağ Türk mimarisi mezarlarını içeren adeta bir açık hava müzesi geziyormuş hissiyatına kapılabilirsiniz. Ahlatta geçireceğimiz keyifli zaman sonrasında ceviziyle meşhur Adilcevaz ve sonrasında Erciş üzerinden Muradiye’ye ulaşıyoruz. Vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından Bend-i Mahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye şelalesinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Tendürek Dağı Geçidi'nden (2644 mt.) geçerken katılaşmış lavları, Çaldıran Ovası'ndan geçerken 1514 yılında Yavuz Sultan SELİM ile Safevi hükümdarı Şah İsmail arasındaki büyük savaşın geçtiği alanları göreceğiz. Sonrasında 5137 m yüksekliği ile ülkemizin en büyük dağı olan Kutsal Ağrı Dağı’nın büyüleyici etkisi altına giriyoruz ve Doğubayazıt’a varıyoruz. Çıldıroğullarından II. İshak Paşa ile Çolak Abdi Paşa tarafından 1685'te yaptırılan, 1784'te son şekli verilen Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devrindeki son büyük anıt yapısı İshak Paşa Sarayı’nı gezdikten sonra vereceğimiz kısa mola sonrasında otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Doğubayazıt Evin Lokantası, serbest menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Konaklama Oteli: Grand Ani Otel, Simer otel, The Kars Otel vb.



4 Gün: Kars – 12 Havariler Kilisesi – Taş Köprü – Kars Kalesi – Arpaçay – Ani Harabeleri – Surp Pirgiç Kilisesi (Keveli Kilise) – Surp Kirkor Kilisesi (Tigran Honents Kilisesi) – Küçük Hamam – Katedral (Meryem Ana Kilisesi Veya Fethiye Camii) – Menucehr Camii – İş Atölyeleri – Ebul Muhammeran Camii

Değerli misafirlerimiz, Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Kars Şehir Turumuza başlıyoruz. Ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, aslında Kafkasya’nın en batısında olan, yani hem doğulu hem batılı özellikleriyle çevresindeki Erzurum, Ağrı, Iğdır gibi illerden kültürel anlamda çok farklı, kıpır kıpır, sokakları hayat dolu bir şehirdir Kars. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan şehir, Baltık mimarisinin ülkemizde en iyi izlenebileceği merkezdir. Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar ve daha niceleri. Kars’ı çok seveceksiniz, biz bundan eminiz! 12 Havariler Kilisesini, Taş Köprü ve Namık Kemal´in Evini geziyor Kars Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Arpaçay’ın kenarında kurulmuş Ani Harabelerine gidiyoruz. Ani 1000 yıl öncesinin bölgenin en büyük, en zengin şehriymiş. Zaten ören yerinde göreceğimiz anıtsal yapılardan bunu hemen anlayacaksınız. Ermeni kültürünün en önemli yapıtlarının yer aldığı eserler arasında Katedral, Surp Kirkor, Surp Pirgiç (Keveli Kilise), Selçuklu eserlerinden Menücehr Cami, Ebul Muhammeran Cami, Sultan Sarayını geziyoruz. Gezilerimizin ardından Kars Harakani Havaalanına geçiyoruz ve 16:30 Anadolu Jet Kars – İstanbul uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanına iniyoruz siz saygıdeğer misafirlerimizle bir başka organizasyonda görüşmek üzere vedalaşıyorız.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Kars, Sini Restaurant, serbest menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil değildir.

Konaklama Oteli: DÖNÜŞ GÜNÜDÜR HERHANGİ BİR KONAKLAMA YOKTUR.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otellerde 3 Gece Oda Kahvaltı Konaklama
  •  Açık Büfe 3 Sabah Kahvaltısı
  •  Lüks Araçlar ile Ulaşım (kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)
  •  Milli Park Giriş Ücretleri
  •  Saw-Van-Kars - Saw Gidiş Dönüş Uçak Bileti
  •  Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
  •   Otobüsü İçerisindeki İkramlar
  •  Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  •  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  •  Müze Kart (Kültür ve Turizm Bakanlığına ait müzelere giriş için gereklidir)
  •  Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye ve özel işletmeler için geçerlidir.) 
  •  Tüm öğle yemekleri
  •  Tüm yemeklerde alınan içecekler
  •  Tur süresince yapılan özel harcamalar
  •  Ekstra belirtilen organizasyonlar
  •  Açık Büfe veya Set Menü  Akşam Yemekleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    -Tur Programımız minimum 35 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Andante Tour tarafından bildirilecektir.

    -Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Andante Tour tarafından bildirilecektir.

    -Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Andante Tour tarafından bilgi verilecektir.

    https://andantetour.com/tur-42-ucakli-van-tatvan-dogubayazit-kars.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 23.04.2024 13:13 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.