BURSA-CUMALIKIZIK- İZNİK Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Bursa
PROGRAM

Sabah belirtilen noktada buluşarak,hareket ediyoruz.Gölcük-Karamürsel-Yalova-Orhangazi-Gemliküzerinden Bursa'ya Cumalıkızık Köyü’ne ulaşıyoruz. Burada alacağımız köy kahvaltısının ardından (Ekstra), Osmanlı sivil mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran Cumalızık Köyü’nü geziyoruz.Unutamayacağımız bir doğa ve tarih gezisini tamamlayıp, Bursa ‘ya doğru yola çıkıyoruz.Osmanlıların Beylik’ten İmparatorluk’a taşındığı süreçte Osmanlı Devletine başkentlik yapan bu tarihi şehirde ilk durağımızBursa'nın en güzel seyir noktalarından birisi olan Tophane’dir.Bursa’yı yukardan kuşbakışı olarak seyrediyoruz.Daha sonra Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi ve Oğlu Orhan Gazi türbeleri ile saat kulesi, saray ve kaleyide görerek rivayete göre yapımında Karagöz ile Hacivat’ın da çalıştığı ünlü Bursa Ulucami'sini ve hemen yanı başındaki İpekçileri,ünlü Koza Han’ı ziyaret ediyoruz. Ulucami ziyaretimiz sonrası Bursa’ ya özgü öğle yemeğimizi (İskender Kebap) alıyoruz. (Ekstra) Öğleden sonra, Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait birçok eserin hala ayakta kaldığı  ve koruma altına alındığı İznik’e geçiyoruz. Hristiyanlık aleminin ilk toplatısı olan 1.Konsil İznik’te yapılmıştır. M.S. 324 yıllarında başlamış olan bu toplantılar 1563 yılına kadar 17 kez yapılmıştır. Sadece bu konsil toplantıları ve alınan kararlar bile İznik’i Hıristiyanlık dini için çok önemli yapmaktadır. Şehir turumuzu tamamlayıp,dönüş yolcuğu için hareket ediyor, akşam saatlerinde İzmit’ e varıyoruz ve Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks otobüslerle ulaşım
- Otopark ücretleri
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Andante Tour kalite ve güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Özel Harcamalar 
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 
- Müze girişleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ:
    - Gezi programında belirtilen saatler, gezi günü oluşan şartlara bağlı olarak (trafik yoğunluğu, hava şartları v.b) değişiklik gösterebilir.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-216-bursa-cumalikizik--iznik.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 26.04.2024 11:46 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.