Cumalıkızık - Mudanya- Trilye - Gölyazı Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Bursa
PROGRAM

Sabah belirtilen noktadan hareket ile Rengârenk evleri, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla beş yüzyıllık Osmanlı köyü Cumalı Kızık`a doğru yol alıyoruz. Cumalı Kızık’a ulaşıyoruz ve Köy kahvaltımızı alıyoruz. Daha sonra  Osmanlı erken döneminin kırsal kesim sivil mimari örneklerini günümüze ulaştırmayı başarmış olan Cumalı Kızık köyünü geziyoruz. Günümüzde de tarihsel filmlere mekân olmaktadır. Köy meydanında köy geçmişine ait eşyaların sergilendiği Etnografya Müzesi ve Sanat Evi, Cin Aralığı Sokağı, (söylentiye göre dünyanın en dar sokağı) Cumalıkızık Cami, Cumalıkızık Hamamı ve Zekiye Hatun Çeşmesi`ni gezip yöresel ürünlerin satıldığı tezgâhlarda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Verilen serbest zaman sonrası,  Türk Kurtuluş Savaşı`mız sonunda imzalanan Mudanya Mütarekesi`nin yapıldığı yer olarak tarihe geçen Mudanya ’ya doğru hareket ediyoruz. İlk olarak XIX.yüzyıl sonlarında Rus asıllı Aleksander Ganyanof`a ait olan, Mudanya Mütarekesi`nin imzalandığı bina olan Mudanya Mutareke Evi Müzesi, Bizans İmparatoru IV. Konstantinos Porphyrogenetos döneminde yapılmış Kumkaya Kilisesi, Osmanlı evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Mudanya`da Tahir Paşa Konağı`nı görüp fotoğrafladıktan sonra Trilye`ye (Zeytinbağı) geçiyoruz. Eski bir Rum yerleşim yeri olan Trilye’de Fatih Camii, duvarlarına tarihte ilk kez resim yapılan Kemerli Kilise, eski bir kilise binası olan Dündar Evi (Yohannes Kilisesi) ve önceden Papaz Okulu olarak inşa edilen ve 1980'li yıllara kadar okul olarak hizmet veren Taş Mektep gezileri sonrası öğle yemeğini için serbest zaman veriyoruz. Trilye’de serbest zamanda; isteyen misafirlerimiz dünyaca ünlü sızma yağı, salamura zeytin ve taş fırın ekmeği alabiliyorlar.Uluabat Gölü`ne hareket ile kıyısına kurulmuş Gölyazı yarımadasına ulaşıyoruz.Köy meydanında bulunan 450 yıllık çınarın altında çaylarımızı içip, Arnavut kaldırımlı dar sokaklardan ilerleyip, tarihi kent duvarları arasında yürüyüş yaptıktan sonra, dönüş yolcuğu için hareket ediyoruz.Akşam saatlerinde İzmit’ e varıyoruz ve Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Cumalıkızık’da Köy Sabah Kahvaltısı
- Lüks Otobüslerle Ulaşım
- Otopark Ücretleri
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Andante Tour Kalite ve Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ:

    - Gezi programında belirtilen saatler, gezi günü oluşan şartlara bağlı olarak(trafik yoğunluğu,hava şartları v.b) değişiklik gösterebilir.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-214-cumalikizik---mudanya--trilye---golyazi.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 19.04.2024 16:54 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.