GÜNÜBİRLİK GÖLYAZI SAİTABAT CUMALIKIZIK - TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Bursa
PROGRAM

Belirtilen noktadan hareket ile Bursa’ya doğru hareket ediyoruz.İlk gezi noktamız Cumalıkızık Köyü…

Bursa yakınlarında kurulan Osmanlı Beyliği kuruluşundan kısa zaman sonra bölgeye hakim olmayı başarmıştır.1326 yılında Bursa’yı, 1331 yılında İznik’i fethederek yörede varlığını kesin olarak kabul ettirmiştir. Cumalıkızık vakıf köyü olarak kurulmuştur ve bu özelliğini yerleşim dokusuna, konut mimarisine ve yaşam biçimine yansıtmıştır. Uludağ’ın kuzeyindeki dik etekler ile vadilerin arasında sıkışıp kalan yöre köylerine bu konumlarından dolayı ”kızık” adı verilmiştir. Köylerin birbirlerinden ayrılması için de dereye yakın olanına Derekızık, Fidye verene Fidyekızık ve Kızık köylerinden topluca gidilerek cuma namazı kılınan köye de Cumalıkızık adları verilmiştir. Köyün güneydoğusunda Uludağ eteklerindeki Ihlamurcu mevkiinde Bizans dönemine ait bir kilise kalıntısı tespit edilmiş, bu kalıntının yüzeyinde rastlanan bazı parçalar Bursa Arkeoloji Müzesi'nde korumaya alınmıştır. Bu güzel ve içinde tarihi yaşatan köyü gezdikten sonra, Saitabat Köyü (Güvercinlik) gezimizi başlıyoruz. Saitabat Köyü Bursa iline 24 km, Kestel ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün girişinde ve çıkışında iki (2) adet akarsu (güvercinli dere ve akçay) bulunur. Köy aslında uzun zaman önce bayındır köyü olarak girişteki şelalenin alt kısmına kurulmuş olup gelen bir sel ile toprak altında kalmıştır. 1. Dünya savaşı sırasında Artvin civarından Rus istilasından korkan halk 93 muhaciri olan yakınlarının yanına Bursaya göç etmiş, o zamanki İdare artık terk edilmiş olan eski Bayındır köyü topraklarını göçmenlere yerleşime açmıştır. Bugün bir tarım köyünden daha çok içerisinde bulundurduğu çeşitli tipteki villa evleri ve doğası piknik yerleri ve restoranları ile yazlık konaklama mekanı havası vermektedir. Burada şelale gezisi ve öğle yemeği yedikten sonra Gezimizin ilk durağı olan Uluabat Gölü üzerindeki bir adaya kurulmuş olan Gölyazı Köyü’dür. Bir süre köyü gezip çay molasının ardından eski bir Köyün göldeki akşam yansımasını fotoğrafladıktan sonra kaderine terkedilmiş küçücük evlerin sıralandığı dar sokaklarıyla tarihi evleri geziyoruz. Turumuzu güzel anılarla tamamlayarak aynı yol güzergahı ile İzmit’e dönüşe geçiyoruz. Akşam saatlerinde İzmit’ e varıyoruz ve Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüslerle Ulaşım
- Sabah Araç İçi İkram 
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Otopark Ücretleri
- Andante Tour Kalite ve Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ

    Gezi programında belirtilen saatler, gezi günü oluşan şartlara bağlı olarak (trafik yoğunluğu, hava şartları v.b) değişiklik gösterebilir.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-205-gunubirlik-golyazi-saitabat-cumalikizik---turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 25.04.2024 22:02 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.