Safranbolu - Amasra Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Safranbolu - Amasra
PROGRAM
1 Gün: Safranbolu – Kazdağlıoğlu Meydanı – Cinci Hoca Hamamı Ve Hanı – Hıdırlık Tepesi – Köprülü Mehmet Paşa Camii – Kaymakamlar Konağı (Müze Ev) – Hükümet Konağı – Saat Kulesi – İzzet Mehmet Paşa Camii – Arasta Çarşısı – Saat Kulesi – Akçasu Kanyonu – Demirciler Çarşısı

Sabah saat 09.15’de belirtilen noktadan, katılan misafirlerimizle ile birlikte hareket ediyor ve Adapazarı üzerinden Bolu ,Gerede üzerinden Karabük'e varıyoruz. Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan Karabük Demir Çelik fabrikasını (panoramik) görüyoruz. Unesco tarafından dünya miras listesine alınan eski Türk Ahşap Mimari örnekleri olan evleri görebileceğimiz Safranbolu'ya ulaşıyoruz. Safranbolu'yu en güzel görebildiğimiz 3 seyir terasından bir tanesi olan eski Dadybra kalesinin bulunduğu tepeye çıkıyoruz. Buradan Rum ve Türk Mahallelerinin panamorik seyri ve alınan genel bilgi sonrasında Safranbolu'nun nostaljik Arnavut kaldırımlı sokaklarında tarihi yapıları tek tek gezmeye başlıyoruz. Hükümet Konağı, Saat Kulesi, Köprülü Mehmet Paşa Camii ve avlusundaki güneş saati, bir müze ev olan Kaymakamlar Evi, Cinci Hanı ve hamamı, barok stilinin küçük örneklerinden biri olan İzzet Mehmet Paşa Camii, Akçasu Kanyonu, aynı işi yapan esnafların toplu halde bulundukları yer anlamına gelen Arasta çarşısı ve tarihi köy kahvehanesi, demirciler çarşısı, bakırcılar çarşısı, semerciler çarşısı gezileri sonrasında meşhur Safranbolu Lokum İmalathanesi görüyoruz. acentemizin ikramı olan çaylarımızı yudumluyor ve  Lokum alışverişlerimizi tamamladıktan sonra otelimize geliyor ve yerleşiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir.

- Sabah Kahvaltısı: Yolda serbest olarak alınacaktır.(Ekstra)
- Öğle Yemeği:Serbest  olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacaktır. (Ücrete dâhildir)



2 Gün: Kristal Cam Seyir Terası – Yörük Köyü – Çamaşırhane – Sipahioğlu Konağı – Bartın – Amasra – Çekiciler Çarşısı – Boztepe – Amasra Kalesi – Fatih Camii

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Safranbolu turizmine katkıda bulunmak amacıyla, Tokatlı Kanyonu üzerinde yapılan Kristal Teras`a (Cam Seyir Terası) gidiyoruz. Teras yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan 75 ton ağırlığı taşıyabilen, Roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam seyir terasıdır.Her biri 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşmaktadır. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan 100 metrekareden oluşan terasta bir seferde sadece 40 kişi bulunabilmektedir. Eşsiz  Tokatlı Kanyonu manzara keyfimizden sonra bir Bektaşi köyü olan ve Yörük Türklerinin yaşadığı eski adıyla Yörükan-i Taraklı Borlu şimdiki adıyla Yörük köyüne varıyoruz.Köy halkının ortak kullanım alanı olan Eski çamaşırhane, Sipahioğlu Konağı ve köy pazarı gezilerimiz sonrasında Amasra'ya hareket ediyoruz. Çam, meşe ve söğüt ağaçlarının yola eğilerek sanki bir tünel oluşturduğu yollardan geçerek Amasra'ya doğru yol alıyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in ''Lala, Lala Çeşm-i Cihan (Dünya'nın göz bebeği) dedikleri bu mu ola'' sözleri ile ün kazanan güzel Amasra'ya ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi deniz kenarında bulunan balık restaurantında balık ve Amasra'ya özgü salatası ile alıyoruz. (Ekstra) Yemek sonrasında,Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi, Bizans döneminden kalma, kiliseden çevrilme Fatih Cami ve Kale Mescidi, Boztepe, Çekiciler Çarşısı (Ağaç işleri), gezilerinden sonra dileyen misafirlerimiz Amasra'da tekne turuna katılabilirler (Ekstra). Bu şirin ilçeyi arkamızda bırakıyor Mengen-Yeniçağ üzerinden Kocaeli’ne doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Kocaeli’ne ulaşıyor ve sizleri aldığımız kalkış noktalarında bırakıyor ve bir başka AndanteTourorganizasyonunda buluşmak dileğiyle veda ediyoruz.

- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacaktır.(Ücrete dâhildir.)

- Öğle Yemeği: Amasra'da menü olarak alınacaktır.(Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Rehberlik Ücreti

- Otopark Ücretleri

- Lüks Araçlar ile Ulaşım

- Otelde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama, 

- Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı

- Açık Büfe Veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

- Kristal Cam Seyir Terası Giriş ücreti

- Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

- Andante tourGüvencesi ve Kalitesi

- 1618 Sayılı Kanun Gereği Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Özel Harcamalar
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)
- Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    GENEL ŞARTLAR

    • Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhilolmak üzere 2 Gece 3 Gün olup 1 Gece otel konaklamalıdır.
    • Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir.
    •  Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır.
    • Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.
    •  0-6 Yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
    •  Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez.
    • Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
    • Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante Tour sorumluluğu yoktur.
    • Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 7 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Andante Tour’da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante Tour iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
    • Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-200-safranbolu---amasra.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 25.04.2024 01:30 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.