BALAT – FENER TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: İstanbul
PROGRAM
Fener-Balat

FENER Semti hem Bizans hem de Osmanlı döneminin en önemli iskan yerlerinden biridir.Dik yokuşları nedeniyle Bizans döneminde bu semte sakinleri Petrion adını vermişlerdi. O dik yokuşları aşındırırken karşımıza çıkan Rum mimarisinin şirin evleri ”Bizde bu şehrin parçasıyız” diye haykırır.Dünyada yaklaşık 250 milyon Ortodoks’a ruhani liderlik yapan tarihi Fener Rum Patrikhanesi semtin bir çırpıda sayılacak eserlerindendir. Fener semti çok eskilerden beri Rum cemaatinin eğitim merkezlerinden birisi konumundadır.Seferadların hüznünü taşıyan, kozmopolit yapısıyla İstanbul’un ortasında Kudüs havası yaratan adını Palation yani “saray” kelimesinden alan Balat semtinin sırlarını birlikte keşfedelim...

Sabah belirlenen noktada buluşup İstanbul’un Fener Semti’ne dogru hareket  edeceğiz.Tarihi Cibalikapısı ve Cibali Karakolu’nun yıkılmadan önceki yerini görüp, fetihten önce Aya Theodosia Kilisesi, günümüzde Gül Camii olarak bilinen yapıya geçeceğiz.Bizans’ın gösterişli kiliselerinden birisiyken, fetihten sonra camiye çevrilmiş bu yapı, özellikle iç süslemeleriyle sizi şaşırtacaktır.Buradan sonraki durağımız, dünyada yaklaşık 450 milyon nüfuslu Ortodoks Hıristiyan cemaatinin merkezi olarak kabul edilen Fener Rum Patrikhanesi, bir diğer adıyla Aya Yorgi Kilisesi olacak. Dünya Ortodoksluğunun merkezi olan Patrikhanenin dinsel ve siyasal hikâyesi gerçekten ilgi çekicidir. Patrikhane gezisinden sonra Eski Fener sokaklarında yürüyerek tarihi dokuyu inceleyeceğiz. Sırasıyla zamanında İstanbul’un saygın ailelerinden Kantakuzenos Sarayı kalıntıları, Sancaktar Yokuşu ve adeta Disneyland Şatolarını andıran Fener Rum Lisesi'ni (Kırmızı Okul) gördükten sonra hüzünlü hikâyesi ve ilginç mimarisiyle sıra dışı bir kilise olan Moğolların Azize Meryemi (Maria Mukhliotissa) Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz. Panoramik olarak Yovakimyan Kız Lisesi'ni de görerek öğle yemeğine geçeceğiz. Yemek sonrası istikametimiz Balat olacak.Eski Balat sokaklarında yapacağımız yürüyüşümüzde birbirinden ilginç mimari örnekler görme ve fotoğraflama şansınız olacak. Eski zaman İstanbul'unda ağırlıklı olarak Musevi cemaati mensubu kişilerin yaşadığı Balat’ta, Saloniki, Yanbol ve Ahrida Sinagoglarını dışardan panoramik olarak görüp hikâyelerini dinleyeceğiz. Sonrasında İstanbul'un en eski meyhanelerinden, şarkılara konu olmuş ünlü Agora Meyhanesi'ni ziyaret edeceğiz. SurpHraştagabed Ermeni Kilisesi ve Ferruh Kethüda Camisi’ni de görerek gezimizin son durağı olan Ayvansaray’a geçiyoruz.Burada Rumların dünyadaki en önemli ayazmalarından birisi kabul edilen, mucizevi Meryem Ana ikonasıyla (Panagia Blaherna) tüm dünyada tanınan Blaherna Ayazma Kilisesini de ziyaret ederek gezimizi Ayvansaray’da bitireceğiz. Dönüş yolcuğu için hareket ediyip,akşam saatlerinde İzmit’ e ulaşıyoruz.Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks otobüslerle ulaşım
- Otopark ücretleri
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Andante Tour kalite ve güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

FİYATA DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Özel Harcamalar 
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 
- Müze girişleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ:
    - Gezi programında belirtilen saatler, gezi günü oluşan şartlara bağlı olarak (trafik yoğunluğu, hava şartları v.b) değişiklik gösterebilir.
    - Verilen fiyatlar 44 kişilik katılım olması halinde geçerlidir.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-193-balat-–-fener-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 04.05.2024 09:11 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.