KARADENİZ RÜYASI VE BATUM TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: ORDU-GİRESUN-TRABZON-AKÇAABAT-RİZE-ÇAYELİ-BATUM-OF-UZUNGÖL-SİNOP-
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu

- 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı 

- 23:00 Harbiye Askeri Müze Karşısı

- 23:59 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Karşısı (Ayrılıkçeşme Metro İspark Otoparkı)

- 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyonu (E-5 Ankara İstikameti),

- 00:30 Çayırova Mc Donald's,

- 01:15 İzmit Halkevi Duraklarından (Asya Otel Karşısı) katılacak olan siz değerli misafirlerimiz ile

buluşuyor ve birlikte ve Karadenize ‘e doğru yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Ferhat İle Şirin Su Kanalı – Gök Medrese – Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi – II. Beyazıd Külliyesi – Şehzadeler Parkı – Yalı Boyu Evleri – Alçak Köprü – Hükümet Köprüsü – Saat Kulesi – Bandırma Vapuru – Atatürk Onur Anıtı – Terme – Fatsa

Bolu – Gerede – Osmancık üzerinden Şehzadeler Diyarı Amasya’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Sabah yolda serbest kahvaltımızı alıyoruz.Sonrasında Osmanlı Devleti’nin arka bahçelerinden olan ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde ilk olarak Ferhat’ın Şirin için dağları deldiği bu aşka tanıklık etmek üzere Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini bir de rehberimizden dinliyoruz.Sonra Selçuklu Valilerinden Torumtay' ın yaptırdığı Gök Medrese Camii’ni panoramik olarak aracımızdan görüp, Amasya Müzesi`ne geçiyoruz. Burada Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait arkeolojik, etnografik, sikke, mühür, el yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Bayezid oğlu Şehzade Ahmet tarafından valilik yaptığı Amasya’ ya armağan olarak 1482–1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’e yaptırılan II. Bayezid Külliyesi’ni geziyoruz.Cami,kütüphane, aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Ardından Roma döneminden kalan eserlerden hala kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz.Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik fotoğraflıyoruz. Sonra Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesini görüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Havza – Kavak üzerinden meşhur Çakallı Rampasını inerek Samsun’ a ulaşıyoruz.19 Mayıs 1919' da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün Kurtuluş Savaşı' nı başlatmış olduğu bu şehirde Samsun' un simgesi haline gelen Atatürk Anıtını görüp hatıra fotoğraflarımızı çektiriyoruz. Anıt Avusturyalı Heykeltıraş H. Kriphel' e 1931 tarihinde yaptırılmıştır.Daha sonra, Doğu Park alanı içinde yer alan, zorlu yolculuk sonrasında silah arkadaşlarıyla birlikte Atamızı Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapurunu geziyoruz.Ardından otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. Akşam yemeğimiz  ve konaklamamız otelimizdedir.

- Sabah Kahvaltısı: Güzergâhımız üzerinde uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)

- Öğle Yemeği: Amasya'da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.



3 Gün: Ordu – Boztepe – Giresun – Topal Osman’ın Anıt Mezarı – Giresun Kalesi – Akçaabat – Trabzon – Ayasofya Müzesi – Atatürk Köşkü – Rize – Çayeli – Rize Bezi Dokuma Atölyesi

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından ülkemizin kullanılmakta olan en uzun tünellerinden biri olan Nefise AKÇELİK tünelinden (3820 m) rehberimizden alacağımız bilgiler eşliğinde geçiyoruz.Ordu kentinin sembolü Boztepe’ ye teleferikle çıkma imkânı (Ekstra) bulabileceğimiz teleferik parkta serbest zaman veriyoruz. Boztepe Ordu’yu ve tüm Karadeniz coğrafyasını ayaklarımızın altında hissedeceğimiz bir yerdir.Geçireceğimiz keyifli zaman sonrasında Ordu’ dan ayrılıyoruz.Giresun Adası’ nı ve Pontus Hükümdarı Farnakes döneminde inşa edilen Giresun Kalesi ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün alay muhafızı olan Topal Osman’ ın Mezarını aracımızdan panoramik olarak görüyoruz.Fındık ve fındık ürünleri alışverişlerimizi yapıyoruz.Sonra, meşhur Akçaabat Köftesinin tadına bakarak öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Trabzon’ da Soğuksu Mevkiine çıkarken Gülbahar Hatun Camii’ ni, İç Kale ve Zağnos Vadisini (Panaromik) görüyoruz.Ladin ağaçları arasından geçerek, bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk` e hediye edilen Atatürk Köşkü’ nü geziyoruz. Ardından Komnenos Krallığı döneminde 1238-65 yılları arasında yapılıp, batı cephesindeki Hristiyanlık tarihine ait freskleriyle birlikte Trabzon Ayasofya'sını geziyoruz.Trabzon` a özgü bir el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon'da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulduktan sonra alışveriş için kısa bir zaman veriyoruz. Ardından Rize üzerinden aslında çok yakından tanıdığımız Çayeli` ne geçiyoruz. Rize bezi dokuma atölyelerinden birinde vereceğimiz kısa bir alışveriş molası sonrasında otelimize varıyoruz. Akşam yemeğimiz  ve konaklamamız otelimizdedir.

- Sabah Kahvaltısı:Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

- Öğle Yemeği: Trabzon ya da Akçaabat’ ta menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.



4 Gün: Sarp – Sarpi – Gonio (Apsaros) Köyü Ve Kalesi – Çoruh (Chori) Nehri Ve Köprüsü – Batum – Orta Camii – Avrupa Meydanı – Medea (Altın Post) Anıtı – Poseıdon Meydanı – Türk Konsolosluğu Binası – Fırtına Vadisi Ve Fırtına Deresi – Çamlıhemşin – Çinçiva (Şenyuva) Köyü Ve Köprüsü – Zilkale (Kale-İ Zir) – Ayder Yaylası – Gelintülü Şelalesi – Aşağı Ve Yukarı Ambarlık – Kalegon – Ayder Kaplıcaları

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C. vatandaşları Batum’ a üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdan ve pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçişyapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’ a geçişleri için noterden onaylı MUVAFAKATNAME almaları gerekmektedir. 0-6 Yaş küçük misafirlerimiz için fotoğraflı nüfus cüzdanı gereklidir. T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir.

1 Eylül 2019 tarihi ile beraber, eski kimlikle geçiş kesinlikle mümkün olmayacaktır. Çıkan yeni kanun ile birlikte 1 Eylül 2019 ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacaktır.

Önemli Uyarı : Çifte ve yabancı vatandaşlık durumları için genel şartlar kısmını inceleyiniz.

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelimizde aldığımız kahvaltımız sonrasında Sarp Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Sarp Sınır Kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan /Adjara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa` nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias` ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi' ni aracımızdan görüyoruz.Batum şehir merkezine doğru devam ederken Sovyet Rusya döneminde Rus askerlerin eğitim alanlarını görüyoruz. Bayburt' tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü' nü görerek şehir merkezine devam ediyoruz. Gürcistan’ ın iki Özerk bölgesinden olan Adjara Özerk Bölgesinin yönetim merkezi Batumi’ de Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanını, Piazza Saat Kulesini, Gürcü Ortodoks Kilisesini, Ermeni Kilisesini, Avrupa Meydanını, Medea Heykeli ' ni, Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını, Batum Limanı' nı yeni oluşturulan yüzüyle göreüyour. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra Türk Konsolosluk binamızı da görüp alışveriş için küçük bir serbest zaman veriyoruz.Serbest zaman sonrasında tekrar Sarp’ a dönüp çıkış işlemlerimizi hallediyoruz.Sonrasında Arhavi – Fındıklı – Ardeşen üzerinden 50 eko sistem arasında bulunan Fırtına Vadisine giriş yapıyoruz. Adına yakışır bir şekilde bizleri karşılayan Fırtına Deresi boyunca yapacağımız yolculuğumuzda muhteşem doğanın keyfini yaşıyoruz.Öğle yemeğimizi Fırtına Deresi kenarında bulunan alabalık tesislerinden birinde alıp (Ekstra), derenin meşhur alabalığının tadına bakıp, muhlamaya ekmeklerimizi bandıktan sonra enerjimizi depoluyoruz.Dileyen misafirlerimiz Fırtına Deresinde RAFTING yapabilirler. 7’ den 70’ e herkesin rahatlıkla katılacağı bir parkurdur. 7 km uzunluğundaki parkurda, 15’ in üzerinde rapid bulunmakta ve katılımcıları muhteşem manzaralarla büyülemektedir. 6 kişilik botlar vardır.Her botta bir adet profesyonel rafting rehberi mevcuttur. Botlarda can yeleği, kask, dizlik ve özel sigorta mevcuttur. ( Ekstra )
Dileyen misafirlerimiz son dönemin gözde aktivitelerinden Zipline yapabilirler (Ekstra) Öğle yemeğimizin ardından programımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.Aracımızla ülkemize Uluslararası Film Festivalinde “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “BAL” filminin çekimlerinin gerçekleştirildiği Çamlıhemşin’ e geliyor ve alternatif tur rotalarını değerlendiriyoruz.

Opsiyonel Tur Seçeneği: Çat Vadisi, Çinçiva (Şenyuva) Köprüsü ve Köyü, Zil Kale Turu

Detay: Birçok diziye ve filme doğal set olan mekânlardaki gezimize Çamlıhemşin’ de bizleri bekleyen minibüslerimizle başlıyoruz. Fırtına Vadisi içindeki önemli Vadilerden Çat Vadisi’  ne giriyoruz.Ortan Köyünden geçerek “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de gerçekleştiği eski ismi Çinçiva günümüzde Şenyuva olarak bilinen köye geldiğimizde bölgenin en eski ve kemer açıklığı en geniş olan Taş Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz. Ülkemizin en yaşlı konaklarını görerek yapacağımız yolculuğumuzun son durağı tarihi ticaret yolunu korumak için Vadiye en hâkim noktalardan birine kurulmuş olan Zil Kale’ dir.Kaçkarların gizli bahçesinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Çamlıhemşin’ e dönüyoruz.Turumuz yaklaşık 2 saat sürecektir. (Ekstra)

Alternatif turumuzun ardından Çamlıhemşin’ den ayrılıyor ve 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı yaylaların şahı Ayder Yaylası’na gitmek üzere yola çıkıyoruz. Aşağı ve Yukarı Ambarlığı, Şenlik Düzünü aracımızdan görerek Kalegon Düzünde Gelin Tülü Şelalesini fotoğraflamak ve muhteşem havayı solumak için aracımızdan iniyoruz. Ayder Yaylasında vereceğimiz serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıp yöre insanlarıyla unutulmaz bir sohbet yapabiliryoruz. Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz Ayder Kaplıcalarından faydalanabilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. 

- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

- Öğle Yemeği: Fırtına Vadisinde Akasya Alabalık Tesislerinde menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.



5 Gün: Derepazarı – Of – Solaklı Deresi Ve Vadisi – Çaykara – Taşkıran – Uzungöl – Lustra Ve Karester Yaylası – Sürmene – Çay Fabrikası – Bıçak Atölyesi – Memişağa Konağı

Değerli misafirlerimiz; Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından türkülerini birçoğumuzun bildiği Çayeli’ne gidiyoruz. Rize bezi dokuma atölyelerinden birinden vereceğimiz kısa bir alışveriş molası sonrasında Derepazarı – İyidere istikametini takiben Of’ a ulaşıyoruz. Sonrasında Solaklı Vadisi’ni takip ederek Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Karadeniz Bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan Solaklı vadisi boyunca uzanan yemyeşil ağaçlar, Asma köprüler arasından geçerken dağların yamacına kurulan hatta birçoğunun yolu bile bulunmayan evleri görüyoruz. Uzungöl’ de vereceğimiz serbest zamanda muhteşem fotoğraflar çekip geçireceğimiz keyifli dakikalar sonrasında siz saygıdeğer misafirlerimize alternatif tur seçeneği sunuyoruz.

Opsiyonel Tur Seçeneği: Karaster Yaylası Turu

Detay: Uzungöl` den bineceğimiz minibüslerimizle 2250 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Uzungöl` ü yeni açılan terasından fotoğrafladıktan sonra kendinizi kuşlar kadar özgür hissedebileceğiniz Karaster Yaylasına varıyoruz. Yolculuğumuz sırasından bulut denizleri üstünde yolculuk yapma şansına da sahip olabiliriz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında vereceğimiz sıcak süt/çay/kahve eşliğinde muhteşem fotoğraflar çekmek için fotoğraf molası ardından Uzungöl` e geri dönüyoruz. (Ekstra)

(Hava muhalefeti ya da sis yoğunluğu nedeni ile Karester Yaylası alternatifi olarak Demirkapı Yaylasına gidiyoruz. Ağaç sınırının son bulduğu 1700 m yükseklikte, hemen ardında Bayburt ili bulunan Soğanlı Dağları eteklerinde kurulmuş bu yaylada yürüyüş yapıyoruz. 580 yaşında, tek çivi çakılmadan yapılmış bir yayla evini görüyoruz. Hatta müsaitse kuzinede patates yiyip, çaylarımızı yudumlama şansımız bile olabilir.)

Alternatif turumuzun ve vereceğimiz öğle yemeği molamızın ardından Uzungöl'den ayrılıyoruz.Sürmene` ye geliyoruz. Dünyaya adını duyurmayı başarmış el yapımı Sürmene bıçaklarını tanımak ve alışveriş yapmak için serbest veriyoruz. Sonrasında çayın dalından koparılıp soframıza gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Çayın nasıl demlenmesi gerektiğini, kalite çayın ayrımını nasıl yapacağımızı uzmanlarından dinleyip çaylarımızı içiyoruz.Sonra Karadeniz sahilinde bulunan en güzel konaklardan biri olmakla birlikte bir kalekol görevi üstlenen Kastel köyünde, 1856' da Hacı Yakupoğlu Memiş Ağa tarafından yaptırılmış olan Kastel Konağı, yani namı değer Memiş Ağa Konağı'nı geziyoruz. Bölgenin en kaliteli balları hakkında bilgi alıyoruz. Vereceğimiz kısa alışveriş molası sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizdedir.

- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

- Öğle Yemeği: Uzungöl` de menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.



6 Gün: Zigana Geçidi Ve Tüneli – Hamsiköy – Maçka – Altındere Milli Parkı – Sümela Manastırı

Değerli Misafirlerimiz; Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Altındere Milli Parkına gitmek üzere Maçka yol ayrımından Değirmendere Vadisine giriyoruz. Vadi boyunca ilerleyerek Maçka` ya ulaşıyoruz. Maçka` da yolumuz ikiye ayrılıyor. Altındere’yi Altındere Vadisi boyunca gözlemliyoruz. Sonrasında otobüsümüzden iniyor ve Karadağ’ ın eteklerinde kurulmuş olan Sümela Manastırı’ na ulaşıyoruz. Ziyarete açık olan bölümleri gezdikten sonra vereceğimiz serbest zamanda doğanın tadını çıkarabilir, muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sümela Manastırı 2015 yılından beri restorasyon ve güçlendirme çalışması içerisinde olduğundan manastır içerisine ziyaret yapılamamaktadır. Restorasyon çalışmaları dâhilinde geziye açılacak bölümler olması durumunda rehber eşliğinde gezilebilecektir.) Keyifli anlarımızın ardından otobüsümüze biniyor Maçka` ya dönüyoruz. Rumcanın yerel lehçesinde "Geçit" anlamına gelen antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana'ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Arapça Hamse (Beş) Köyden gelen Hamsiköy` ü panoramik olarak görüp meşhur sütlacının tadına bakıyor ve öğle yemeği için kısa bir mola veriyoruz. Ardından 1702 metre uzunluğundaki Zigana Tünelinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Trabzon’ dan ayrılmadan yöresel ürün alışverişi yapabileceğimiz bir tesiste mola veriyoruz Gezilerimizin ardından Giresun üzerinden Ordu’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

- Öğle Yemeği: Zigana ya da Giresun’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.



7 Gün: Bafra – Yakakent – Gerze – Sinop – Sinop Kalesi Ve Surları – Tarihi Ceza Evi – Kastamonu – Şerife Bacı Anıtı – Saat Kulesi – Kastamonu Kalesi – Nasrullah Camii, Şadırvanı Ve Meydan

Değerli misafirlerimiz; Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıp Atakum (Matosyon), Bafra (Ba-Hura), Yakakent (Gümenez) – Gerze (Carusa) üzerinden Sinop’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Adını güzeller güzeli su perisi Sinope’ den alan Karadeniz’ in bakir kalmış sahil kentinde ilk olarak türkülere ve dizilere konu olan Tarihi Sinop Cezaevi’ni ziyaret ediyoruz. Sabahattin Ali’nin “Aldırma Gönül” şiiri yazdığı cezaevinin zindanları ve koğuşlarını geziyoruz.”Parmaklıklar Ardında” adlı dizide bu cezaevinde çekilmiştir.Sonra gemi maketleriyle ünlü Ayhan Usta’nın gemi mağazasını görüyoruz.Sadece Sinop’ ta bulabileceğiniz Boyabat ezmesi tadabileceğiniz bir serbest zamanın ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Sinop’ un meşhur mantısını tavsiye ediyoruz. Öğle yemeğimizin sonrasından Taşköprü, Hanönü üzerinden Karaçomak Deresi’nin iki kenarına kurulmuş, kalesi, kulesi bir de deresi diye anlatılan, kahramanlık hikâyelerimizin yer aldığı Kastamonu’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kastamonu’ da Kurtuluş Savaşı sırasında gösterilen fedakârlık ve cesaretin sembolü olan Şerife Bacı Anıtı önünde aracımızdan iniyoruz. Rehberimizden bu fedakârlığın ve cesaretin öyküsünü dinleyip Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini panoramik olarak gördükten sonra Nasrullah Meydanı’na yürüyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’ un bir dönem hutbe verdiği Nasrullah Camii’ni ve şadırvanını geziyoruz.Yazın en sıcak geçen zamanlarında bile buz gibi akan sularından içip Kastamonu’nun meşhur çekme helvasının tadına baktıktan sonra Münire Hatun Medresesinde alışveriş için sizlere kısa bir serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirteceği noktada ve saatte buluştuktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. İzmite’ ulaştığımızda Sizleri almış olduğumuz noktalarda bırakarak başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.
- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

- Öğle Yemeği: Sinop Örnek Mantı’da menü ya da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

- Akşam Yemeği: Güzergâhımız üzerinde uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Otellerde 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
-Açık Büfe 5 Sabah Kahvaltısı
-Açık Büfe veya Yöresel Yemeklerden Oluşan 5 Akşam Yemeği
-Lüks Araçlar ile Ulaşım

-Milli Park Giriş Ücretleri
-Batum Turu
-Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
-Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
-Sümela Manastırı Minibüs Ücreti
-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

-Müze Kart (Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)
-Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye ve Özel işletmeler İçin Geçerlidir.)
- Tüm Öğle Yemekleri
-Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
-Tur Süresince Yapılan Özel Harcamalar
-Ekstra Belirtilen Organizasyonlar
-Yurtdışı Çıkış Harcı



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Şartlar
    -Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 6 Gece 7 Gün olup 5 Gece otel konaklamalıdır.
    -Paket fiyatlarımız otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
    -Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
    -Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
    -Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
    -Program zamanlamasında (Gün içerisinde gezilecek ziyaret noktalarının sırasında veya günler arasında) Hava Durumu, Yol Durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
    -Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Andante Tour  kesinlikle sorumlu değildir.
    -Tur programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına veya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır. 
    -Ek Hizmet Bedelleri, Paket(ulaşım ve konaklama) fiyatın üstüne eklenerek total bir paket halinde taksitlendirilebilir. İndirimli statüsünde olan misafirlerimiz bu bedeli indirimli öderler.
    -Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. 
    -Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa turlarımızda rotasyon uygulanmaz. Bu uygulama en az 4 (Dört) gece konaklamalı turlarda geçerlidir.   Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
    -Uçaklı Turlarımızda, Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir. İptal Sigortaları Uçak-. --- --Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Andante Tour da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Andante Tour misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.                                                                                                         
     -18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. 
    -Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    -1618 nolu zorunlu seyahat sigortası kapsamı Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.
    -İptal Güvence Paketi satın almış olduğunuz paket turunuzu, başlangıç tarihinden 72 saat öncesine kadar, hiçbir neden belirtmeksizin iptal edebilmenize olanak verir. İptal sonrasında ödemiş olduğunuz tur ücretinin tamamı, hiçbir kesinti yapılmadan, ödeme şeklinize göre iade yapılır.
    -Tüm Kültür turları ürünlerimizde kademeli fiyat sistemi uygulanmaktadır. Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitleme yapılamamaktadır.
    -Yeterli katılım oluşmadığında en yakın hareket noktasına biletleme yapılarak misafirlerimizin tura katılımı sağlanabilir
    -Tur bitiminde varılacak saatler ile alakalı bilgiler paket programda yazdığı gibi olup, mücbir sebeplerle gelişecek gecikmelerden Andante Tour sorumlu değildir. Misafirlerimiz alındığı noktalarda bırakılacaktır. 
    -Trafik Kanunu gereğince araçta bulunulan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup, aksi haldeki durumlarda Andante Tour un sorumluluğu yoktur.
    -Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.
    -İlk gün gezi otele girmeden başlayacağından yüzme için gerekli kıyafetlerinizi ayrı bir şekilde hazırlayınız.
    -Gece Turları, Ekstralar; Tüm Gece Turları Ekstra Olup Katılıma ve Kişi Sayısına Bağlı Olarak gerçekleştirilir.

    Not:Müzekart ve müze ören yeri girişleri (Belediye ve Özel İşletmeler dahil) tur ücretine dahil değildir.Tüm girişler misafirlerimiz tarafından ödenir.

    Bilgilendirme:
    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sümela Manastırı 2015 yılından beri restorasyon ve güçlendirme çalışması içerisinde olduğundan manastır içerisine ziyaret yapılamamaktadır. Hava şartları dâhilinde, sis olmazsa manastırı sadece dışardan fotoğraflama şansımız olacaktır. 
    Batum Hakkında Bilgilendirme:                                              

    -Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.
    - Yurtdışından Türkiye'ye giriş yaparken eşya (alkol – sigara vb.) getirebilmek için güncel kota uygulaması baz alınır, gerekli bilgilendirmeyi rehberimiz araç içerisinde yapacaktır.
    - Gürcistan'ın getirdiği yasada, ülke girişlerinde ilaç kabul etmiyor. Bu konuda rehberimiz gerekli bilgilendirmeyi araç içerisinde yine yapacaktır.
    -Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve 2010 yılından önce alınmış ise yenilenmelidir
    -Batum gezisi için Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde T.C. Kimlikleri ile geçişler sağlanmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçişler yapılamaz. Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve 2010 yılından önce alınmış ise yenilenmelidir. Anne ve baba ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum'a geçişleri için noterden onaylı Muvafakatname almaları gerekmektedir. Bebek ve çocuk misafirlerimizin kimliklerinde fotoğraf olması, Gürcistan hükümeti tarafından zorunlu kılınmıştır.
    -Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden Andante Tour sorumlu değildir. Gürcistan bebekler, çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf talep etmektedir. (Fotoğraf olması zorunludur.)
    -Yurt dışından Türkiye'ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan'a gidip Türkiye'ye dönebilmesi için Türkiye'ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan'ın pasaportların ya da kimliklerin ait olduğu ülkelerle olan vize protokolüne göre vizeli/vizesiz geçiş sağlanacaktır. KKTC vatandaşlarının Türkiye'ye giriş yaparken T.C. kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan'a T.C. kimlikleriyle girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye'ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye'ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir.

    Tavsiyelerimiz:
    Gezi yerlerinde genelde yürüyüş yapacağımızdan dolayı bunu dikkate alarak hazırlıklı gelmenizi ve mevsim koşullarını düşünerek giyinmenizi tavsiye ederiz. (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.) İnceden kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz). Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur. Küçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı) Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın. Varsa ilaçlarınız fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız.

    İklimŞartları:
    Dört mevsimi yağışlı olabilen genelde ılıman bir iklim tipidir. Cephe ve orografîk yağışlar hâkimdir. Bölgede kıyıya paralel yüksek dağların bulunması yağışların fazlalaşmasına ortam hazırlamıştır. Bu nedenle bölgede yıllık ve günlük sıcaklık farkı fazla değildir. Aynı zamanda bölgede kış çok soğuk olmaz, ancak yağışlı geçer. Yağışlar daha çok yağmur şeklinde olup kar yağışı, don olayları görülebildiği gibi sık sık sis de görülür. Bölgede yaz ayları da ılıman geçer. En sıcak ayın ortalaması 22°C-24°C'ı geçmez. En soğuk ayın ortalama sıcaklığı ise her zaman 0°C'ın üzerindedir. Zaman zaman kuzeybatıdan gelen soğuk hava kütleleri bölgeyi etkilese de bu etki bölgenin doğusuna gidildikçe kaybolur. Bölge coğrafî özelliklerine göre, sıcaklık ve yağış bakımından değişiklikler göstermektedir. Karadeniz üzerinden gelen serin ve nemli havanın Kuzey Anadolu Dağları boyunca yükselmesi ile yağışlar meydana gelir. Doğu Karadeniz Bölümü'nde yüksekliğin fazla olması nedeniyle en fazla yağış bu bölümde görülür. Yıllık yağış miktarı ortalama 2000 mm'dir (Rize 2300 mm). Kuzey Anadolu Dağlarının güney kesiminde ise bu değer, 300 mm'ye kadar düşer. Orta Karadeniz Bölümü ise, yüksekliğin azalması nedeniyle bölgenin en az yağış alan bölümüdür. Burada yıllık yağış miktarı ortalama 700 mm kadardır. Batı Karadeniz Bölümü'nde ise yükseltinin Doğu Karadeniz Bölümü'ne göre daha az olmasına paralel olarak bu bölümde yağışlar Doğu Karadeniz Bölümü'ne göre daha azdır. Yıllık yağış miktarı ortalama 1200 mm civarındadır. Bölge genelinde yıllık yağış miktarı özellikle Doğu Karadeniz Bölümü'nde 2000 mm'nin üzerine çıkabildiği gibi Orta Karadeniz Bölümü'nde 600 mm'ye kadar düşebilmektedir.

    Rafting:
    Fırtına Deresinde yapılan rafting, 3+ zorluk derecesine sahiptir. 7’den 70’e herkesin rahatlıkla katılacağı bir parkurdur.7 km uzunluktaki parkurda, 15 in üzerinde rapid bulunmakta ve katılımcıları muhteşem manzaralarla büyülemektedir. 6 kişilik botlar ile her botta bir adet profesyonel rafting rehberi mevcuttur. Botlarda can yeleği, kask, dizlik ve özel sigorta mevcuttur. (Rafting, Ekstra Bir Turdur. Rafting Ücreti İlgili Müesseseye Ödenir.)


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-192-karadeniz-ruyasi-ve-batum-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 27.04.2024 07:20 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.