ISPARTA GÜL HASADI ve GÖLLERYÖRESİ TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: ISPARTA- GÖLLERYÖRESİ
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu

Akşam saat 23.00’de belirtilen noktadan, katılan siz değerli misafirlerimiz ile Bilecik, Kütahya, Afyon Güzergâhını takip ederek gece yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Gül Hasatı – Güneykent Kasabası – Gül Evi – Yunus Emre Evi – Gül Sertifikası Dağıtım Töreni - Eğirdir Gölü - Hızırbey Camii – Dündarbey Medresesi – Eğirdir Kalesi – Yeşilada – Can Adası - Akpınar Köyü – Isparta

Yolda alacağımız serbest sabah kahvaltımızın ardından, SABAHIN ERKEN BİR SAATİNDE ( Her sabah gül hasatı şafakta başlayıp güneşin ışıkları yakıcı hale gelmeden, en geç saat saat 10.00’da tamamlanır.) Güneykent Kasabasına gidiyoruz. Burada gül toplayan kadınlara eşlik etmek üzere gül bahçesinde yerimizi alıyor ve güllerimizi topluyoruz. Ardından gül yağı fabrikasına geçiyor ve toplanan güllere yapılan işlemleri yerinde görüp bilgi alıyoruz. Gül Evi ve Yunus Emre Evini geziyoruz. Alışveriş için verdiğimiz serbest zamanda Güneykentli hanımların el emeği göz nuru ile yapmış oldukları hediyelik eşyalar ile gül yağı, gül reçeli, gül kremi, gül şurubu satın alabilirsiniz. Daha sonra bu tura katılanlara verilen "Gül Sertifikası" dağıtım törenine katılıyoruz. Gezilerimiz sonrasında Eğirdir’e hareket ediyoruz. Eğirdir içerisinde bulunan, Kemer üzerine inşa edilmiş ve minaresi ile ön plana çıkan, Hızırbey (Ulu Cami), Dündarbey Medresesi ve Eğirdir Kalesini gezerek çarşıda serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında, önceden iki farklı ada olmasına rağmen günümüzde anakaraya bağlanmış olan, Yeşilada ve Can Adaları üzerinde otobüsümüz ile tur attıktan sonra, göl kenarında çay ve yemek molası veriyoruz. Yemek sonrasında Akpınar Köyüne çıkarak Eğirdir Gölünün eşsiz manzarasını fotoğraflıyoruz.Gezilerimiz sonrasında, Isparta’da bulunan otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. 

Sabah Kahvaltısı: Yol üstü tesislerinde ekstra alınacaktır. 

Öğle Yemeği: Eğirdir’de rehberimizin önereceği restoranda ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, (tur ücretine dâhildir).



3 Gün: IspartaŞehir Merkezi Gezisi – Sagalassos Antik Kenti – Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü

Otelde alacağımız sabah kahvaltımız sonrasında, Isparta şehir merkezinde yer alan Mimar Sinan Camii, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi, Gökçay veya Üzüm Pazarı gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından, Ağlasun dağının güney eteklerinde, 1400 – 1700 m yükseklikteki meyilli bir arazi üzerine kurulan, Antik Yunan’da Pisidya’nın başkenti olan Sagalassos Antik Kenti’ne gidiyoruz. Çeşmelerinin görkemi, dünyanın en yüksek rakımlı, 9000 kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarları ile bilinen Sagalassos Antik Kenti’ni geziyoruz.Sonrasında Türkiye’nin Maldivler’i diye bilinenSalda Gölü’ne gidiyor ve fotoğraf molası veriyoruz.Salda Gölü ülkemizin en derin, dünyanın en berrak göllerindendir.Mars yüzeyine benzerliği nedeniyle ‘Mars Yüzeyli Göl’ diye söz edilir.Derinlik bakımından Türkiye’nin en derin tatlı su gölü konumundadır.1989 yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak korunmaktatır.Gezilerimizin ardından, Kocaeli’ne doğru hareket ediyoruz. Akşam geç saatlerde Kocaeli’ne varıyor ve Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe Olarak Alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhildir)

Öğle Yemeği: Ağlasun’da, ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği: Yol üstü tesislerinde, ekstra olarak alınacaktır.

Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

- Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı

- Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

- Lüks Araçlar ile Ulaşım

- Profesyonel Rehberlik hizmetleri

- Milli Park Giriş Ücretleri

- Andante Tour Güvencesi ve Kalitesi

- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Özel Harcamalar
- Gece Turları
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)
- Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Şartlar
    Gezi süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 2 gece 3 gün olup, 1 gecesi yolda geçmek şartı ile, 1 gece otel konaklamalıdır. Çocuk İndirimleri İki Yetişkin Yanında ve Tek Bir Çocuk İçin Uygulanabilir. 0 – 6 Yaş Çocuklarda Otel Konaklamasında Yatak Verilmeyebilir. Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. 2 Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Turlarımız otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez. Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez. Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante Tour sorumlu tutulamaz. Bu turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 30 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 3 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Andante Tour’da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante Tour iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. Ön ödeme tutarı kayıt tarihinde rezervasyon bedelinin minimum %35'idir. Turun hareket tarihinden 7 Gün önce kalan tur bedelinin tamamlanması gerekmektedir. Turlarımızda 08 - 12 kişi arası kayıtlarda lüks minibüs, 13 - 23 kişi arası kayıtlarda 27 kişilik lüks midibus, 24 - 29 kişi arası kayıtlarda 31 kişilik lüks midibus, 30-45 kişi arası kayıtlarda 46 kişilik otobüslerle ulaşım sağlanır. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. Fiyatlarımıza KDV dâhildir.

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI
    Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

    REHBER TAVSİYESİ
    Gezi yerlerinde genel de yürüyüş yapacağımızdan dolayı bunu dikkate alarak hazırlıklı gelinmelidir. Mevsim koşulları düşünülerek giyinilmelidir. (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)İnce den kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz). Ayakkabınızın yürüyüşe uygun olmasına çok dikkat ediniz. (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur. Küçük bir sırt çantanız bulunmalıdır.(yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı) Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alınmalıdır. Varsa ilaçlarınız, fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız.

    İKLİM ŞARTLARI
    Bölgede karakteristik Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Yıllık sıcaklık ortalaması 18°C'dir. Kıyıda yıllık yağış miktarının 1000 mm yi bulduğu yerler vardır. Akdeniz kıyıları kış mevsiminin en ılık geçtiği bölgemizdir. Buna yol açan nedenler, nemlilik miktarı, güneş ışınlarının düşme açısı ve Toros Dağları'nın doğrultusu ve yükseltisidir. Toroslar, kışın kuzeyden gelen soğuk hava kütlelerinin kıyıya inmesini önler. Yağış maksimum kış mevsimine rastlar. Bölgedeki yaz kuraklığı ise, dinamik yüksek basınç alanlarının etkili olması, bölgenin alçalıcı hava hareketlerinin etkisine girmesinin sonucudur. Kıyıdan itibaren yükseldikçe sıcaklık düşmekte, yağış miktarı artmaktadır. Denize dönük yamaçların etekleri bol yağış alır. Batıda Antalya çevresi doğuda, Hatay, Dörtyol, Osmaniye, Kadirli, Bahçe çevresi 1000 mm civarında yağış alır. Oysa ovadaki Mersin ve Adana çevresi 600 - 700 mm yağış almaktadır. Karasallaşmanın belirgin olduğu yerler, bölgenin batı kesiminde genişler. Göller yöresi ve Teke yöresi karasallığın en belirgin olduğu yerlerdir. Sıcaklık farkları artar, kışlar daha uzun sürer. Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerine doğru gidildikçe iklim karasallaşır. Özellikle Göller Yöresi'nde yıllık yağış miktarı ve kış sıcaklık değerleri düşmüştür.

    TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.  


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-185-isparta-gul-hasadi-ve-golleryoresi-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 28.03.2024 17:31 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.