Ege'nin Görülesi Köyleri Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Ildır Kasabası - Germiyan Köyü - Barbaros Köyü - Bademler Köyü - Seferihisar - Sığacık Doğanbey Köyü - Eskihisar Köyü - Stratonikeia Antik Kenti - Akyaka - Azmak Çayı - Nail Çakırhan Evi -Leylekköy Muğla - Yağcılar Hanı - Saatli Kule - Belen Kahvesi - Yenipazar - Yörük Ali Efe Evi Müzesi - Birgi
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu

Akşam saat 00.30’da belirtilen noktadan katılan misafirlerimiz ile birlikte ikramları eşliğinde İzmir’e gece yolculuğumuza başlıyoruz



2 Gün: Ildır Kasabası - Germiyan Köyü - Barbaros Köyü - Bademler Köyü - Seferihisar - Sığacık

Türkiye`de SlowFood (katkısız gıdalar üretmek ve geleneksel yemekleri yaşatmak) hareketine katılan tek köyümüz olan Germiyan Köyü`nü gezeceğiz. Köyün sokaklarında dolaşırken evlerin ve sokakların çiçek motiflerle boyanmış olduğunu göreceksiniz. Gezimiz sonrası bir sahil kasabası olan ve  dizilerde set olarak kullanılan Ildır'ı ziyaret ediyoruz. Ardından Türkiye`de ilk temalı festivali olan Oyuk (Korkuluk Festivali) gerçekleştiren Barbaros Köyü`nü ziyaret edip,köylülerin yaptıkları bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergilenmektedir, Hem bu korkulukları göreceğiz, hem de gezeceğiz.  Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığın 2012 yılında yaptığı yarışmayı kazanan Türkiye`nin en temiz köyü olan Bademler Köyü'nü gezeceğiz. Verilen serbest zaman sonrası , yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklerine, sahip çıktığından dolayı 2009 yılında Türkiye`de ilk (Yavaş Şehir) unvanını kazanmış olan Seferihisar`a gideceğiz. Ve bazı dizi filmlerin çekildiği Sığacık`ı gezeceğiz. Burada Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış Osmanlı Kalesi`ni, iç kalede inşa edilmiş ve otantikliğini kaybetmemiş evleri ve sokakları doyasıya gezdikten sonra Sakin şehrimiz Seferihisar’dan ayrılıp  otelimize geçiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı:Çiçekliköy'de serpme kahvaltı olarak alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Sığacık'ta serbest olarak alınacaktır.(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir. 



3 Gün: Doğanbey Köyü - Eskihisar Köyü - Stratonikeia Antik Kenti - Akyaka - Azmak Çayı - Nail Çakırhan Evi -Leylekköy

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Söke`ye bağlı geçmişteki ismi Domatia olan Doğanbey`e hareket ediyoruz. Köyümüzde ilk olarak Dilek Yarımadası Milli Parkına ait müzeyi ziyaret edip, milli park hakkında slayt gösterisi izleyeceğiz. Tarihi dokusunu koruyan köy içinde yürüyüş yaparak geçmişe geri döneceğiz. Entel Köy Efe Köye Karşı ve Dedemin İnsanları filmlerinin çekildiği köydeki molamızın ardından Bafa Gölü'nü panoramik olarak görerek antik kentin tam da içinde kurulmuş olan terk edilmiş Eskihisar köyünü ve Stratonikeia Antik Kenti`ni gezeceğiz. Gezerken hem köyümüze hem de antik kent kalıntılarına hayran kalacaksınız. Antik kentte göreceğimiz yerler; Halk Meclisi Binası, Agora, Tiyatro olacaktır. Köy gezimizin ardından sırtını yemyeşil dağlara, eteklerini masmavi sulara yaymış sessiz, huzur dolu, Sakin Şehir unvanına sahip olan Akyaka’ya ulaşıyoruz. Uluslararası Ağa Han mimarlık ödülünü kazanan Nail Çakırhan Evi`ni ziyaret edeceğiz. Sonrasında ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi`ne akan doğal bir akvaryum gibi olan Kadın Azmağı'nda küçük bir motor turu yapacağız.  Gezimizin adından Leylek Köy olarak da adlandırılan Akçapınar Köyü olacak. Binlerce yıldır Afrika ile Gökova arasında mekik dokuyan leylekler; barınma, yumurtlama ve kuluçka döneminde Gökova düzlüğünde yer alan Akçapınar Köyü'nü kullanıyorlar. Leylekleri kendi yuvalarında görüp fotoğrafladıktan (zamanına bağlı olarak) sonra köy meydanında alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Ardından otelimize geçiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

Öğle Yemeği:Eakihisar'da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir. 



4 Gün: Muğla - Yağcılar Hanı - Saatli Kule - Belen Kahvesi - Yenipazar - Yörük Ali Efe Evi Müzesi - Birgi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, ilk olarak eskiden önemli bir ticaret merkezi olan günümüzde ise el dokuması halıların satıldığı Yağcılar Hanı`na gidiyoruz. Sonrasında yöreye has tahin helvasının tadına bakmak için kısa bir lezzet molası veriyoruz. Saatli Kuleyi gördükten sonra Ormancı Türküsünün çıkış noktası olan Gevenes Köyü (Çaybükü`nde) Belen Kahvesinde çay ve kahve molası vereceğiz. Çay molamızın bitiminde ise (Yavaş Şehir) şehrimiz olan Yenipazar`a hareket edeceğiz. Sonrasında Milli Mücadelede büyük yararlılık göstermiş olan Yörük Ali Efe adına kurulmuş olan müzeyi ve mezarını ziyaret edeceğiz. Sonrasında asırlık çınar ağaçları ve ceviz ağaçları arasında gizli kalmış, yaklaşık 700 yıllık bir köy olan Birgi'ye gidiyoruz. Kırmızı kiremitli evlerinde arasında gezerken Ulu Camii ve Çakıroğlu Konağı'nı görüyoruz. Ardından İstanbul dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve siz sayın misafirlerimizi bir başka Andante TOUR organizasyonunda buluşmak dileği ile gecenin ilerleyen saatlerinde aldığımız noktalara bırakıyoruz.

** DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.

Öğle Yemeği: Yenipazar`da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Yolda serbest olarak  alınacaktır. (Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Otellerde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

*Açık Büfe 2 Sabah Kahvaltısı

*Açık Büfe veya Set Menü 2 Akşam Yemeği

*Lüks Araçlar ile Ulaşım

*Profesyonel Rehberlik hizmetleri

*Milli Park Giriş Ücretleri

*Andante Tour Otobüs içi İkramları

*AnanteTour Kalitesi ve Güvencesi

*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm Öğle Yemekleri

*Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

*Tüm Özel Harcamalar

*Gece Turları

*Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)

*Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    GENEL ŞARTLAR

    - Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhilolmak üzere 3 Gece 4 Gün olup 2 Gece otel konaklamalıdır.

    - Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir.

    - Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır.

    - Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.

    - 0-6 Yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.

    - Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez.

    - Haftalık turlarda oturma düzeni sıra kaydırılmak suretiyle rotasyon uygulanır ve bu uygulama en az 4 (Dört) gece konaklamalı turlarda geçerlidir.

    - Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    - Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante Tour sorumluluğu yoktur.

    - Bu turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 25 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 10 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Andante Tour’da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante Tour iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

    - Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.

    - 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-180-egenin-gorulesi-koyleri.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 28.03.2024 22:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.