UÇAKLI MERSİN -HATAY -TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Mersin-Hatay
PROGRAM
1 Gün: Sabancı Merkez Camii – Taşköprü – Büyük Saat Kulesi – Ramazanoğlu Konağı – Tarsus – Yedi Uyurlar (Eshab-I Keyf) – Nusrat Mayın Gemisi – Danyal Peygamber Makamı – Kleopatra Kapısı – Kırkkaşık Bedesteni – Mersin

Saygıdeğer misafirlerimiz,03.00. Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı, 04.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi  otoparkından kalkacak olan servis aracımız ile İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına hareket ediyoruz. 06.15 de Pegasus Havayolları ile Adana'ya hareket edecek olan uçağımıza biniş işlemlerimizi sonlandırıyor ve Adana'ya hareket ediyoruz. Adana Havaalanında bizi bekleyen transfer aracımız ile buluşuyoruz. Adana Şakir Paşa Havaalanı’nda bizleri bekleyen aracımıza binerek rehberimizin bilgilendirme amaçlı anlatımları eşliğinde vereceğimiz kısa kahvaltı molası sonrasında Adana şehir turumuza başlamak üzere Sabancı Merkez Camii’ne gidiyoruz. 1998 yılında ibadete açılan, Balkanların ve Orta Doğu'nun en büyük camisi olarak kabul edilen bu muhteşem yapıyı rehberimizin anlatımlarıyla ziyaret ettikten sonra Seyhan Nehri’nin kıyısından yapacağımız kısa bir yürüyüşle ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olan Adana’nın simgesi olan tarihi Taş Köprü’ye geçiyoruz. Vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Büyük Saat Kulesi, Ramazanoğlu Konağı’nı görüp öğle yemeğimizde şehrin muhteşem lezzetlerini tatmak üzere molamızı veriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Adana’daki turumuzu bitirip Tarsus’a geçiyoruz. Eski bir yerleşim olan Tarsus zengin kültürü ile dikkat çekmektedir. Tarsus’ta gezimize Eshab-ı Keyf (Yedi Uyurlar) Mağarası ile başlıyoruz. Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi gencin ve köpekleri Kıtmir’in burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılıyor.Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Mağaradaki gezimiz sonrası Tarsus merkeze varıyorıyoruz. Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği Nusret Mayın Gemisi ilk durağımız oluyor. Ardından Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde şehre girdikleri kapı olan Kleopatra Kapısını görüyoruz. Anadolu kültüründe önemli yeri olan Şahmeranın öldürüldüğüne inanılan Şahmeran Hamamını faal bir hamam olması sebebiyle dışarıdan görüp Eski Sokaklarda dolanıp Tarihi Tarsus Evleri arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında tam yerinden nar ekşisi ve cezerye alıyoruz. Sonrasında gezimizi, sırasıyla, Danyal Peygamber Makamı, Kırkkaşık Bedesteni, Bilal Habeşi’nin Makamı ve son olarak St. Paul kuyusu ile tamamlayıp Mersin’de bulunan otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir.
- Sabah Kahvaltısı   :   Güzergâhımız üzerinde uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)
- Öğle Yemeği          :   Adana’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
- Akşam Yemeği      :   Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.



2 Gün: Erdemli – Cennet–Cehennem Obrukları – Astım Mağarası – Kanlı Divane Ve Elausia Sebaste Antik Kentleri – Kız Kalesi – Soğuk Oluk – Belen Geçidi – Amik Ovası – Amanos Dağları – Antakya – Asi Nehri – Harbiye (Daphne)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Erdemli’ye gitmek üzere yola çıkıyoruz. Keyifli yolculuğumuz sonrasında dünyaca bilinen Cennet – Cehennem Obruklarını görüp Astım Mağarasını gezmek için serbest zaman veriyoruz.Sonrasında hikayesini rehberimizden dinlerken büyüleneceğiniz, günümüzde hala akustiğinin çok iyi olması sebebiyle konserlere ev sahipliği yapan ama ilk olarak 3’üncü yüzyılda kurulmuş olan Kanlı Divane Antik Kenti’ni geziyoruz. Burada o dönem suçluların atıldığına inanılan ölüm çukurunu, kaya rölyefleri, Hristiyanlığın kabulü sonrasında işlevselliği değişen çeşitli dini yapıları, ölüm kulesini ve antik dönem mezar kalıntılarını ve diğer anıtsal eserleri geziyoruz. Ardından Elausia Sebaste Antik Kentini görüyoruz ve Mersin’in simgelerinden olan meşhur Kız Kalesi önünde hatıra fotoğraflarımızı çekip (Dileyen misafirlerimiz hava şartları doğrultusunda Kız Kalesi’ne tekneyle geçebilirler, rehberimiz konuyla ilgili gerekli açıklamayı araç içerisinde yapacaktır. Ekstra) öğle yemeği için molamızı veriyoruz. Mersin’in meşhur tantunisinin tadına baktıktan sonra Antakya’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. İskenderun üzerinden Belen Geçidine çıkarak Soğuk Oluk, Amik Ovası ve Amanos Dağları’nın doyumsuz manzarasını izleyerek Antakya’ya ulaşıyoruz. Eski adı Orontes Nehri olan Suriye Dağlarından doğup Saman Dağında denize boşalan Asi Nehri’nin kıyısında kurulan Antakya’da ilk olarak Daphne ve Apollon’un Aşklarının geçtiği Harbiye’ye (Daphne) giderek mesire yeri olan Küçük Şaleleri görüyoruz ve ardından yine Harbiye’de bulunan otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir.
- Sabah Kahvaltısı   : Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
- Öğle Yemeği         : Mersin’de menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
- Akşam Yemeği      : Otelde alınacak olup, tur ücretine dahildir.



3 Gün: Uzun Çarşı – Harbiye – Mozaik Müzesi – St. Pierre Kilisesi – Habib-i Neccar Camii

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından Antakya Şehir Turumuza başlıyoruz. Gezimize dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Antakya Mozaik Müzesi’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Bir dönem şaşalı hayat yaşayan Antik dönemin en önemli kentlerinden olan Antiokeya’dan kalan mozaikleri gezerken Kem Göz Mozaiği’ni ve Kral Şuppililuma Heykelini görüyoruz. İlk Hıristiyanlık şehitlerinden olan Habib-i Neccar Camii gezisi sonrası Antakya Sokaklarında yürüyerek kısa bir Antakya turu yapıyoruz. Müsait olduğu takdirde gezebileceğimiz Türk-Katolik Kilisesi’ni görüp Tarihi Antakya Evleri’ni gördükten sonra dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilen St Pierre Kilisesi’ne gidiyoruz. Rehberimizinden alacağımız bilgiler sonrasında Uzun Çarşı’ya geliyor ve  serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz yöresel ürünlerini buradan temin edebilirler. Rehberimiz bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Alışveriş molasının ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Ülkemizin en zengin mutfaklarından birine sahip olan Antakya Mutfağının yöresel lezzetlerini tanımak ve test etmek için vereceğimiz öğle yemeği molamızın ardından Adana Şakir Paşa Havalimanı'na doğru yola çıkıyoruz. 22:45 de Pegasus Havayolları ile İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına hareket ediyoruz. Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

- Sabah Kahvaltısı  : Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
- Öğle Yemeği         : Hatay’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
- Akşam Yemeği      : Adana’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER
- Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
- İstanbul-Adana-İstanbul Ekonomik Gidiş Dönüş Uçak Biletleri
- Lüks Araçlar ile Ulaşım (kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)
- Otellerde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
- Açık Büfe 2 Sabah Kahvaltısı

- Açık Büfe Veya Yöresel Yemeklerden – Set Menü Oluşan 2 Akşam Yemeği 
- Programda Belirtilen Tüm Çevre Geziler
- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

FİYATA DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER
- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tur Süresince Yapılan Özel Harcamalar
- Ekstra Belirtilen Organizasyonlar
- Müzekart (Kültür Ve Turizm Bakanlığı Na Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir)
- Müze Ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye Ve Özel İşletmeler İçin Geçerlidir.)

 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-179-ucakli-mersin--hatay--turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 19.04.2024 11:31 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.