EGE AKDENİZ TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Çeşme - Çeşme Kalesi - Alaçatı - Ilıca Plajı Yüzme Molası - Selçuk - Şirince Efes Antik Kenti - Meryem Ana Evi - Didim - Apollon Tapınağı - Bafa Gölü- Bodrum Tam Gün Mavi Yolculuk – Adaboğazı - Akvaryum koyu - Deve Plajı Bağla Bükü Gökova Körfezi - Sedir Adası - Kleopatra Plajı - Akyaka Beldesi - Marmaris - Kaunos Kral Mezarları İztuzu Plajı – Ölüdeniz - Fethiye Dalyan Tavşan Adası – Göcek Adası Saklıkent Kanyonu-Kalkan-Kaş-Üçağız-Kekova-Demre-Finike-Kemer-Antalya Kaleiçi-Düden Şelalesi-Köpr
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu

Daha önce belirtilen saat ve noktadan katılan Siz DeğerliMisafirlerimiz ile birlikte Andante Tour güvencesiyle gece yolculuğumuza başlıyoruz. Bursa - Balıkesir güzergâhını takip ederek  İzmir`e ulaşıyoruz



2 Gün: Çeşme - Çeşme Kalesi - Alaçatı - Ilıca Plajı Yüzme Molası - Selçuk - Şirince

Sabah programımıza ilk olarak Çeşme ile başlıyoruz. Çeşme Kalesi’ni ve 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray`ı panoramik olarak geziyoruz. Ardından Ilıca`ya geçiyoruz. Burada özel bir plajda yüzme molası veriyoruz. (şezlong, şemsiye ekstra) Ardından Alaçatı`ya hareket ediyoruz. Alaçatı`nın en güzel yerel ürünlerini ve keyifli hediyelikleri alabileceğimiz Alaçatı Pazarı`nı geziyoruz.Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği Alaçatı`nın meşhur sokaklarında keyifle yürüyoruz.Vereceğimiz serbest zamanda öğle yemeğimizi de yedikten sonra Selçuk'a hareket ediyoruz. Kısa bir otobüs yolculuğun ardından Şarabı ve Eski Rum Evleri ile meşhur Şirince'ye varıyoruz. Şirince’ninevleri, çarşısı ve insanları ile kendine özgü bir havası vardır.Rehberimiz eşliğinde yapacağımız köy içi yürüyüşümüz sırasında tarih sayfasından esintiler hissediyoruz. Şirince`de vereceğimiz serbest zaman sonrası otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. Arzu eden konuklarımız ile Kuşadası Şehir ve Barlar Turuna gidiyoruz.(Ekstra)

ÖNEMLİ NOT: Programımızın ilk gününde otele giriş yapmadan Çeşme Ilıca’da yüzme molası vereceğimizden misafirlerimizin yanlarında gerekli eşyalarını bulundurmaları gerekmektedir.

Sabah Kahvaltısı: Yolda serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Alaçatı veya Çeşme’de serbest olarak alınacaktır.(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir. 



3 Gün: Efes Antik Kenti - Meryem Ana Evi - Didim - Apollon Tapınağı - Bafa Gölü- Bodrum

Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltımız sonrasında, Türkiye`nin en güzel antik kentlerinden biri olan Efes Antik Kenti`ni geziyoruz. Bu gezimizde göreceğimiz yerler; Şehir Surları, Odeon, Bouleterion, Agora, Herakles Kapısı, Domitian Tapınağı, Kuretler Caddesi, Traian Çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Celcuis Kütüphanesi, Liman Agorası, Mermerli Cadde, Antik Tiyatro, Arcadiane Caddesi’dir. Ardından Hristiyan inancında Hac Merkezi olarak kabul edilen Meryem Ana Evi gezimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında ise Didim`e geçiyoruz.Didim denince ilk akla gelen Apollon Tapınağı’nı geziyoruz.Bafa Göl`ünde çay molası veriyoruz. Ardından Milas üzerinden Bodrum’a ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. Arzu eden konuklarımız için Bodrum`un olmazsa olmazlarından Bodrum Barlar Sokağı Turu’muzu yapıyoruz. (Ekstra) 

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir. 

Öğle Yemeği: Selçuk veya Didim’de alınacaktır. 

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dâhildir.



4 Gün: Bodrum -Tam Gün Mavi Yolculuk – Adaboğazı - Akvaryum koyu - Deve Plajı - Bağla Bükü

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrası otobüsümüzle Gümbet limanından kalkacak teknemize ulaşıyor ve gün boyu sürecek olan Bodrum tekne turumuza başlıyoruz. (1.TekneTuru) Bodrum'un eşsiz koylarını dolaşarak serin denizinde yılın yorgunluğunu atıyoruz. Yüzme molası vereceğimiz ve göreceğimiz koylar arasında Adaboğazı, Akvaryum Koyu, Bağla Koyu, Deve plajı gibi birbirinden güzel koylar sayılabilir.(Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir. Bu güzel günün sonuna doğru tekrar limana dönüyor ve otobüsümüzle otelimize ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.Arzu eden misafirlerimiz ile akşam yemeği sonrası Bodrum'un eğlence dolu gecelerini yaşamak için lobide buluşuyoruz.(Ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

Öğle Yemeği: Tekne'de menü olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 



5 Gün: Tam Gün Gökova Tekne Turu - Gökova Körfezi - Sedir Adası - Kleopatra Plajı - Akyaka Beldesi - Marmaris

Sabah otelimizde açık büfe kahvaltımızıalıyoruz. Ardından otelimizden hareketle Milas -Yatağan - Muğla üzerinden Gökova’ nın giriş kapısı olan Akyaka beldesine ulaşıyoruz. Akyaka beldesinden bineceğimiz teknemizle muhteşem koylara ve denize sahip Gökova tekne turumuza başlıyoruz.(2.Tekne Turu), Gökova uğruna mitolojik hikayelerin yazılıp savaşların yapıldığı yerdir.Torik ve Palamut gibi büyük balıkların yumurtlama sahasıdır.Gün boyu verilen yüzme molalarında uğrayacağımız koylar arasında Zeytinli Koy, İncekum, Lacivert Koy, Sedir Adası ve elbette Klopatra adına MarcusAntonius tarafından yaptırılan Klopatra Plajına gidiyoruz. (Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Gün boyu sürecek bu muhteşem mavi yolculuğun ardından tekrar Akyaka Beldesine geri dönüyoruz. Akyaka Beldesi Avrupa'dan gelen göçmen kuşların dinlenme yeridir. Burada serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz Batı Menteşe Dağları'nın altından milyonlarca gözeden çıkan soğuk dağ suyunun oluşturduğu Azmak Çayı'nda fotoğraf çekebilirler. Daha sonrasın da otobüsümüze binerek Aşıklar Yolu’na gidiyoruz. Okaliptüs ağaçlarının gölgesinde, gün batımında yapacağımız güzel bir yürüyüş sonrasında otobüsümüze binerek Marmaris de bulunan otelimize ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.Gece arzu eden misafirlerimizle Marmaris gecelerini yaşamak için lobide buluşuyoruz.(Ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

Öğle Yemeği: Tekne’de menü olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 



6 Gün: Dalyan - Kaunos Kral Mezarları - İztuzu Plajı – Ölüdeniz - Fethiye

Sabah otelde alcağımız açık büfe kahvaltımızın ardından, otelimizden hareket ederek Sandras Dağları’nın yamaçlarını takip ederek Köyceğiz üzerinden Dalyan'a ulaşıyoruz.  Karia Uygarlığının önemli kentlerinden biri olan (Kaunos Antik Kenti'nin karşısında), bugün balık kapanlarıyla meşhur Dalyan Kasabası`ndan tekne turumuza (5. Tekne Turu) çıkıyoruz. Sazlıklar arasından geçerek M.Ö. 4. yy tarihlenen Dalyan'ın simgesi Kaunos Kral Kaya Mezarları`nı panoramik olarak teknemizden görerek Caretta&Caretta kaplumbağalarının Akdeniz'deki en önemli üreme alanı olan İztuzu Plajı`na ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz yüzme molasının ardından tekrar teknemize binerek otobüsümüze ulaşıyoruz. Daha sonrasında Göcek üzerinden bir sonraki durağımız olan Ölüdeniz'e ulaşıyoruz. Yine Dünya nın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen ve bir Lagün olan Belcekız Plajının burun kısmının muhteşem yerinde yüzme molamızı veriyoruz.Sonrasında  eski adı Levissi olan Kayaköy`e doğru yol alıyoruz. Lozan Antlaşması`nın sonucunda mübadele ile terk edilmiş eski bir Rum köyü olan Kayaköy`ü geziyoruz.1920`li yılları yaşıyor, sokaklarında dolaşırken o dönem insanlarının yaşantılarından esintiler buluyoruz.Onların hüzünlü gidiş öykülerine ortak oluyoruz. Kayaköy gezimizin ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. Gece dileyen konuklarımızla Fethiye Barlar Turu`na çıkıyoruz. (Ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

Öğle Yemeği: Dalyan’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 



7 Gün: Babadağ’da Yamaç Paraşütü İmkanı (Paraglading)- Tam gün 12 Adalar Tekne Turu - Kızıl Ada - Tavşan Adası – Göcek Adası

Arzu eden misafirlerimiz sabahın erken saatlerindeotelden alınarak,özel araçlarla muhteşem Ölüdeniz manzaralı Babadağ'a çıkarak, Yamaç Paraşütü yapabilirler. Dünyanın en güzel parkurlarından olan bu adrenalini yüksek sporu yaparken, gökyüzünden Ölüdeniz'e tekrar aşık olabilirsiniz.(Ekstra) Detaylı bilgiyi rehberimizden alabilirsiniz.Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrası, otelimizden ayrılarak Fethiye merkezden teknemize biniyoruz. Gün boyu sürecek olan birbirinden muhteşem adaları görerek yüzme molaları veriyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Tavşan Adası, Kızıl Ada, Göcek Adası, Yassıcalar Adası bulunmaktadır.(6.Tekne Turu).(Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Gün boyu sürecek olan bu eşsiz tekne turumuzun sonuna doğru tekrar Fethiye limanına dönüyoruz. Rehberimiz tarafından Fethiye Kordon'da verilen serbest zamanın ardından otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizdedir.

- Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

- Öğle Yemeği: Tekne'de menü olarak alınacaktır. (Ekstra) 

- Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 



8 Gün: Saklıkent Kanyonu-Kalkan-Kaş-Üçağız-Kekova-Demre-Finike-Kemer-Antalya

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından, otelimizden hareket ediyoruz. Akdağların eteklerinde bulunan ve Türkiye'nin en önemli kanyonlarından biri olan Saklıkent Kanyonu’na ulaşıyoruz. Toros dağlarının gölgesindeki bu muhteşem kanyonun içerisine girerek kısa bir yürüyüşle, dağın altından çıkan buz gibi sularına giriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz 18 km derinliğindeki bu kanyonda yürüyüş yaparken arzu eden misafirlerimiz de bölgedeki doğa aktivitelerine katılabilirler.Bu keyifli dakikaların ardından ayrılarak muhteşem manzaraya sahip Kalkan ve Kaş’ı panoramik olarak görerek, Kekova'nın giriş kapısı olan Üçağız Köyü’ne geliyoruz. Burada otobüsümüzden inerek Batık şehir tekne turumuza başlıyoruz. (7.Tekne turumuzda göreceğimiz yerler arasında; Simena Köyü, Kekova Adası, denizin altına bir deprem neticesinde batmış olan Batık şehir bulunacaktır.Aynı zamanda Akdeniz'in serin sularında yüzme molalarımız olacaktır.Yüzme molası vereceğimiz yerler arasında; Hamidiye Koyu, Tersane Koyu da olacaktır. (Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Bu keyifli saatlerin ardından tekrar otobüsümüze binerek Demre – Finike - Kemer üzerinden Antalya'da bulunan otelimize ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz Kaleiçi’nde vakit geçirmek ve doyasıya gezmek için Kaleiçi gece turuna katılabilirler. (Ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

Öğle Yemeği: Tekne’de menü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 



9 Gün: Kaleiçi-Düden Şelalesi-Köprülü Kanyon’da Rafting Heyecanı-Isparta-Afyon-Kütahya

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında otelden ayrılarak Kaleiçi Mevkii’ne gidiyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nı, Yivli Minare’yi ve cumbalı eski tarihi evleri seyir terasından panoramik olarak fotoğraflıyoruz. Antalya'nın 30 km kuzeyinde Döşemealtımevkinde Toros dağlarından doğan Düden Şelalesine ulaşıyoruz. Bu güzel mesire yerinde ve şelalede vereceğimiz serbest zamanda çekeceğimiz fotoğrafların ardından, Alanya istikametine doğru yol alıyoruz. Bir sonraki durağımız ise Toros dağlarından doğan Köprü çay üzerinde yapacağımız olan Rafting etkinliğimizdir.(Ekstra) 7'den 70'e herkesin katılabileceği iki buçuk saat sürecek olan bu muhteşem spor aktivitesinde suyun en çalkantılı olduğu rapidlerde heyecanlı dakikalar bizleri bekliyor.(Bu etkinlik ekstra olup rafting yapmayacak olan misafirlerimiz için farklı bir gezi alternatifi olmayacağından, bu misafirlerimiz rafting alanımızda bulunan restoranımızda beklemek durumundadırlar.) Ardından Isparta-  Afyon – Kütahya – Adapazarı - İzmit üzerinden dönüş yolculuğuna başlıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir. 

Öğle Yemeği: Köprülü Kanyon’da menü olarak alınacaktır. (Ekstra) 

Akşam Yemeği: Yolda serbest alınacaktır. (Ekstra) 



10 Gün: İzmit’e Varış

Sabah saatlerinde İzmit’e ulaşıyoruz. Sizleri aldığımız noktaya bırakıyor ve  Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Otellerde 7 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

- Açık Büfe 7 Sabah Kahvaltısı
- Açık Büfe veya Set Menü 7 Akşam Yemeği

- Lüks Araçlar ile Ulaşım
- Profesyonel Rehberlik hizmetleri

- Milli Park Giriş Ücretleri
- Tekne Turları
- Andante Tour güvencesi
- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tur Süresince Yapılan Özel Harcamalar
- Ekstra Belirtilen Organizasyonlar
- Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)
- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-178-ege-akdeniz-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 08.05.2024 19:38 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.