AMASYA TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Amasya - Hazeranlar Konağı – Ferhat Ve Şirin – Amasya- Mumya Müzesi Aynalı Mağara - Borabay Gölü
PROGRAM
1 Gün: Hareket – Gece Yolculuğu

Gece saat 00.00belirtilen noktadan katılan misafirlerimiz ile birlikte otobüs ikramları eşliğinde, Bolu, Ilgaz, Tosya Merzifon güzergâhından Amasya’yagece yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Amasya - Hazeranlar Konağı – Ferhat Ve Şirin – Amasya- Mumya Müzesi

Sabah saatlerinde Osmancık’a varıyoruz. Alacağımız serbest kahvaltımızınardından Amasya’ya hareket ediyoruz. Gezimize1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı’nı gezerek başlıyoruz. Sonrasında Yeşil Irmak kenarına yapılan Yalı Boyu Evlerinin cumbalarını izliyoruz.Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini geziyoruz. Daha sonra Burma Minareli Camii ,Şehzadeler Parkı,Minyatur Amasya Muzesi,içinde İlhanlılar döneminden kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Arkeoloji Müzesi’ni geziyor ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.(Ekstra) Yemeğimizin ardındanHelenistik dönme ait olduğuna inanılan ve mitoloji ’ye göre Ferhat’ın Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanallarını ziyaret ediyoruz.Son olarak da Amasya’yı tepeden görüp fotoğraflarımızı çekebileceğimizÇakallar Tepesini ziyaret ediyoruz. Bu tepede Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarak da görebiliyoruz. Amasya Genelgesinin yayınlandığı Saraydüzü Kışla Binasını gezip otelimize dönüyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir.



3 Gün: Aynalı Mağara - Borabay Gölü – İzmit

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızınardından bir doğa harikası olan, ülkemizin en değerli tabiat harikalarından biri olarak nitelendirilen ve Masalsı bir atmosfere sahip Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Borabay Köyü sınırları içerisinde olan Borabay gölüne hareket ediyoruz. Borabay Gölü'nün görülmesi ve göl etrafında yapılacak yürüyüşten sonraİzmit’e doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde İzmit’e varıyor veSiz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Profesyonel Rehberlik Ücreti

- Otopark Ücretleri

- Lüks Araçlar ile Ulaşım

- Otelde 1 Gece Konaklama,

- Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı

- Açık Büfe Veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

- Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

- Andante Tour Kalitesi ve Güvencesi    

- 1618 Sayılı Kanun Gereği Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Müze Giriş Ücretleri ( Belediye ve Özel işletmeler İçin Geçerlidir.)

- Tüm Öğlen Yemekleri

- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

- Tüm Özel Harcamalar



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-173-amasya-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 19.04.2024 15:56 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.