Uçaklı Datça Badem Çiçeği Festivali Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: İzmir
PROGRAM
1 Gün: Akyaka - Azmak Çayı - Nail Çakırhan Evi - Aşıklar Yolu - Datça Badem Çiçeği Festival Alanı -

Değerli misafirlerimiz Pegasus Havayolları İstanbul  - Dalaman 06:15 uçağı ile hareket ediyoruz.Havaalanı’nda bizleri bekleyen aracımıza binerek rehberimizin bilgilendirme amaçlı anlatımları eşliğinde kahvaltı molamızı da vereceğimiz, sırtını yemyeşil dağlara, eteklerini masmavi sulara yaymış sessiz, huzur dolu, Sakin Şehir unvanına sahip olan Akyaka’ya ulaşıyoruz.  Yaptığı ev ile Uluslararası Ağa Han mimarlık ödülünü kazanan Nail Çakırhan Evi’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi’ne akan doğal bir akvaryum gibi olan Kadın Azmağında hava şartları müsait olursa küçük bir motor turu yapıyoruz.(Ekstra) Koruma altına alınan bu bölge kahverengiyle, yeşilin ahenginin olağanüstü olduğu, yaz ortasında bile suyun sıcaklığı 8 dereceyi geçmemesi, şiirsel güzellikteki su altı bitki örtüsü, elinizle tutuverecekmiş hissine kapılacağınız balıkları, kaplumbağaları, üzerinde süzülen ördekleri sizleri kendisine hayran bırakıyor.Sokaklar arasında kısa bir gezintinin ardından eski Türk filmlerin çekildiği mekânlardan biri olan devasa okaliptüs ağaçlarıyla çevrili eski Marmaris yolunda fotoğraf molası veriyoruz.Molamızın ardından Badem Çiçeği Festivali'nin düzenlendiği Yeni Datça’ya gidiyoruz. Çeşitli etkinliklerle geçireceğimiz keyifli vaktin ardından otelimize yerleşmek için Marmaris'e hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.Arzu eden misafirlerimizle beraber Marmaris Şehir Merkezine gidiyoruz.(Ekstra)

Sabah Kahvaltısı  : Ekstra Olarak Alınacaktır.

Öğle Yemeği        : Festival Alanında Ekstra Olarak Alınacaktır.

Akşam Yemeği     : Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.



2 Gün: Marmaris - Eski Datça - Knidos Antik Kenti - Palamutbükü

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Marmaris Şehir merkezinde panoramik bir turun ardından Eski Datça’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kızlan mevkiindeki Tarihi Yel Değirmenlerini (Panoramik) gördükten sonra kültürel değerlerini yitirmemiş olan Hızırşah Köyüne hareket ediyoruz. Köyün girişinde bulunan Beylikler Döneminden kalmış olan Tarihi Camii ziyaret ettikten sonra eski okul binasında kurulan ipek dokuma atölyesini ziyaret ederek dokumalar hakkında bilgi alıyoruz. Köylü bayanlarımızın dokuduğu ve başka yerde bulamayacağınız ipek dokuma ve el işlerini alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Ardından, adı Can YÜCEL ile özleşmiş Eski Datça’ya varıyoruz. Eski Datça’da Taş Binalar arasında yürürken Can YÜCEL’İN evini de görüyoruz. Köy kahvesinde kahve molamızın ardından Datça Yarımadası'nın en ucunda kurulmuş olan antik çağın en önemli ticaret, sanat ve kültür kenti olan Knidos Antik Kentine hareket ediyoruz. Yol üzerinde otantikliğini kaybetmemiş Datça Köylerini ve baharın habercisi Badem çiçeklerini görüyoruz. Yamaca kurulmuş antik kenti rehberimizle gezdikten sonra Türkiye'nin eşsiz cennet köşelerinden olan Palamutbükü'ne gidiyoruz. Palamutbükü'ne vardıktan sonra yürüyerek Festival Alanı olarakta kullanılan ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği limana iniyoruz. Burada verdiğimiz serbest zamanın ardından Datça'yı arkamızda bırakarak Havalimanına gitmek üzere yola çıkıyoruz. Pegasus Havayollarına ait 20:35 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına uçuşumuzu gerçekleştiriyor  ve Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı    : Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

Öğle Yemeği           : Festival Alanında Ekstra Olarak Alınacaktır.

Akşam Yemeği       : Marmaris’te Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.

Konaklama: DİKKAT DÖNÜŞ GÜNÜ. BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER

- Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

- Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı

- Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

- Lüks Araçlar ile Ulaşım (kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)

- Profesyonel Rehberlik hizmetleri

- Milli Park Giriş Ücretleri

- İstanbul Saw - Dalaman Gidiş Dönüş Uçak Biletleri

- Otobüs içi İkramlar

- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

- Gidiş Dönüş Havalimanı Servisleri



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

FİYATA DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

- Tüm Öğle Yemekleri

- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

- Tüm Özel Harcamalar

- Gece Turları

- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)

- Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-158-ucakli-datca-badem-cicegi-festivali-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 28.03.2024 18:21 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.