Datça Badem Çiçeği Festivali Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: İzmir
PROGRAM
1 Gün: (Gece Yolculuğu) Marmaris

Akşam belirtilen noktan saat 22.00 katılan misafirlerimiz ile birlikte Bursa – Balıkesir – İzmir – güzergâhından Eski Datça’ya gece yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Marmaris - Eski Datça - Can Yücel'in Evi ve Sokağı - Datça Badem Çiçeği Festival Alanı

Sabah Saatlerinde mola tesislerinde vereceğimiz mola esnasında kahvaltımızı yapıyoruz. (Ekstra) Kahvaltı sonrasında Kızlan mevkiindeki Tarihi Yel Değirmenleri (Panoramik) gördükten sonra kültürel değerlerini yitirmemiş olan Hızırşah Köyüne hareket ediyoruz. Köyün girişinde bulunan Beylikler Döneminden kalmış olan Tarihi Camii ziyaret ettikten sonra eski okul binasında kurulan ipek dokuma atölyesini ziyaret ederek dokumalar hakkında bilgi alıyoruz. Köylü bayanlarımızın dokuduğu ve başka yerde bulamayacağınız ipek dokuma ve el işlerini alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Ardından, adı Can YÜCEL ile özleşmiş Eski Datça’da Taş Binalar arasında yürürken Can YÜCEL’İN evini de görüyoruz. Köy kahvesinde verilen kahve Molamızın ardından Badem Çiçeği Festivali'nin düzenlendiği Yeni Datça’ya gidiyoruz. Çeşitli etkinliklerle geçireceğimiz keyifli vakitin ardından otelimize yerleşmek için hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

* Sabah Kahvaltısı: Ekstra Olarak Alınacaktır.

* Öğle Yemeği: Festival Alanında Ekstra Olarak Alınacaktır.

* Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.



3 Gün: Marmaris - Âşıklar Yolu - Akyaka Beldesi - Azmak Çayı - Gökova Körfezi - Sakar Geçidi - Gevenes Köyü - Belen Kahvesi - Bozüyük Köyü

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, eski Türk filmlerin çekildiği mekânlardan biri olan devasa okaliptüs ağaçlarıyla çevrili eski Marmaris yolunda Âşıklar Yolunda fotoğraf molası vereceğiz. Sırtını yemyeşil dağlara, eteklerini masmavi sulara yaymış sessiz, huzur dolu, Sakin Şehir unvanına sahip olan Akyaka’ya ulaşıyoruz.  Yaptığı ev ile Uluslararası Ağa Han mimarlık ödülünü kazanan Nail Çakırhan Evi’ni ziyaret edeceğiz. Sonrasında ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi’ne akan doğal bir akvaryum gibi olan Kadın Azmağında hava şartları müsait olursa küçük bir motor turu yapacağız. (Ekstra) Koruma altına alınan bu bölge kahverengiyle, yeşilin ahenginin olağanüstü olduğu, yaz ortasında bile suyun sıcaklığı 8 dereceyi geçmemesi, şiirsel güzellikteki su altı bitki örtüsü, elinizle tutuverecekmiş hissine kapılacağınız balıkları, kaplumbağaları, üzerinde süzülen ördekleri sizleri kendisine hayran bırakacak. Sokaklar arasında kısa bir gezintinin ardından Gökova Körfezinin eşsiz manzarası eşliğinde Sakar Geçidini geçerek Ormancı Türküsünün çıkış noktası olan Gevenes Köyü (Çaybükü’nde) Belen Kahvesinde çay ve kahve molası vereceğiz. Çay molamızın bitiminde ise Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı köylerden biri olan Kültürel yapısını korumuş sakin, tipik bir Ege köyüdür. Taş evleri, ormanlık alanları, su kaynakları ve kültürel yapısı ile görülmeye değer köylerden biridir Bozüyük, yakın zamana kadar pek bilinmeyen bir köyken dizi ve filmlerin burada sıkça çekilmesi ile merak uyandırmıştır. Köyde Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Düriye’nin Güğümleri, Ümmü’nün Türküsü, Dabbe, Sürgün İnek ve Güzel Köylü dizi ve filmleri çekilmiştir. Bu filmlerde köyde yaşayanlar da figüran ve oyuncu olarak bulunmuştur. Burada verdiğimiz serbest zaman ve yöresel köy ürünleri alışverişi sonrası  İzmir - Manisa - Balıkesir - Bursa üzerinden Kocaeli’ne doğru hareket ediyoruz. siz sayın misafirlerimizi bir başka Andante Tour organizasyonda buluşmak dileği ile aldığımız noktalara bırakıyoruz.

 

* Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

* Öğle Yemeği: Akyaka veya Mola tesisinde Ekstra Olarak Alınacaktır.

* Akşam Yemeği: Dönüş Güzergâhında Mola Tesisinde Ekstra Olarak Alınacaktır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

*Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

*Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı

*Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

*Lüks Araçlar ile Ulaşım

*Profesyonel Rehberlik hizmetleri

*Milli Park Giriş Ücretler

*Otobüs içi İkramları

*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm Öğle Yemekleri

*Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

*Tüm Özel Harcamalar

*Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)

*Müze Kart  (Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    GENEL ŞARTLAR

    *Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 2 Gece 3 Gün olup 1 Gece otel konaklamalıdır.

    *Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir.

    *Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.

    *Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez.

    * Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    *Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante tour sorumluluğu yoktur.

    * Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 7 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Andante Tour da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante Tour iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

    *Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-157-datca-badem-cicegi-festivali.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 29.03.2024 18:35 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.