Alaçatı Ot Festivali Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: İzmir
PROGRAM
1 Gün: (Gece Yolculuğu )

Akşam saat 01:15 İzmit Halkevi Durağından  ( Asya Otel Karşısı ) katılan siz değerli misafirlerimizi alarak Balıkesir - Susurluk üzerinden Çeşme’ye gece yolculuğumuz başlıyor.



2 Gün: Çeşme – Alaçatı Ot Festivali

Sabah saatlerinde Çeşme’ye varışşımızın ardından,ilk olarak Çeşme Kalesi ile başlıyoruz. Kalenin muhteşem manzarası eşliğinde rehberimizin anlatımları sonrası 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan günümüzde de otel olarak hizmet veren Kervan Saray’ı görüyoruz. Çeşme Meydanda verdiğimiz serbest zamanımızın ardından Alaçatı’ya hareket ediyoruz. Efsaneye göre, Alaçatı’da 1001 çeşit ot yetişirmiş, ancak bu otları kimse tek başına toplayamazmış. Bu efsanenin sırrını çözmek amacı ile Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği koordinasyonunda, Çeşme Belediyesi’nce düzenlenecek Alaçatı Ot Festivaline katılıyoruz. ( Rehber ile gezi programı olmayacaktır.Serbest zaman verilecektir.) Festival Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerin kaybolmaması için düzenlenmektedir. Alaçatı’ya özgü otlar toplanarak, birbirinden leziz yemekler yapılıyor. Alaçatı’nın Arnavut kaldırım taşı ile dar kaplı Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği sokaklarda, coşkun kalabalığın içerisinde yerlerimizi alıyoruz.Üreticilerin otlu stantlarını, kortej yürüyüşünü izleyoruz.Tanınmış gurmelerin yemeklerinden ve festivale katılan yarışmacıların yaptığı ve Festival Komitesi tarafından sağlanan stantlarda ücret karşılığında servise sunulacak yemeklerin tadımını yapma imkânımız olacaktır. Akşam saatlerinde rehberimizin belirleyeceği saatte buluşarak, otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.

 

Sabah Kahvaltısı   : Serbest sabah kahvaltısı (Ekstra)

Öğle Yemeği          : Alaçatı, Serbest Öğlen Yemeği.( Ekstra )

Akşam Yemeği      : Otelde alınacak olup, tur (Ücrete Dâhildir.)



3 Gün: Germiyan Köyü - Barbaros Köyü - Bademler Köyü - Seferihisar - Sığacık - İzmir Konak Meydanı – Kordon - Asansör

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında Türkiye’de Slow Food (katkısız gıdalar üretmek ve geleneksel yemekleri yaşatmak) hareketine katılan tek köyümüz olan Germiyan Köyü’ne gidiyoruz. Köyün sokaklarında dolaşırken evlerin ve sokakların çiçek motifleriyle boyanmış olduğunu görüyoruz.Sonrasında Türkiye’de ilk temalı festivali olan Oyuk (Korkuluk Festivalini) gerçekleştiren Barbaros Köyü’nü ziyaret ediyoruz.Festival sonrasında köylülerin yaptıkları bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergileniyor. Hem bu korkulukları görüyoruz hem de çat kapı evi yazan bir köy evininin kapısını çalıp eve konuk oluyoruz.Ardından Susuz Yaz filminin çekildiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığın 2012 yılında yaptığı yarışmayı kazanan Türkiye’nin en temiz köyü, ülkemizin tiyatrosu olan ilk ve tek köyü Bademler köyüne geçiyoruz.En son gezeceğimiz yer ise yöresel mimarisine, geleneklerine,  göreneklerine, sahip çıktığından dolayı 2009 yılında Türkiye’de ilk Cittaslow (Yavaş Şehir) unvanını kazanmış olan Seferihisar’a gidiyoruz. Burada ilk olarak öğle yemeğimizi alıyor, ardından bazı dizi filmlerin çekildiği Sığacık’ı gidiyoruz.Burada, Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış Osmanlı Kalesi’ni, iç kalede inşa edilmiş ve otantikliğini kaybetmemiş evleri ve sokakları yürüyerek geziyoruz.Sakin şehrimiz Seferihisar’ı doyasıya geziyor ve  sonra  İzmir'e geçiyoruz.Sırasıyla Asansör Konak ve Kordon gezisini yapıyoruz.Daha sonra vereceğimiz serbest zamanın ardından İstanbul’a hareket ediyoruz.Akşam geç saatlerde İstanbul’a varıyoruz. Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı  : Otelde Açık Büfe Olarak Alınacaktır. (Ücrete Dâhildir.)

Öğle Yemeği        : Alaçatı, Serbest Öğlen Yemeği.

Akşam Yemeği    : Serbest Alınacaktır.


Dikkat: ‘’ Bu Gece Otel Konaklaması Yoktur’’



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
- Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
- Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı
- Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği
- Lüks Araçlar ile Ulaşım
- Profesyonel Rehberlik hizmetleri
- Milli Park Giriş Ücretleri
- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Özel Harcamalar
- Gece Turları
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)
- Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Müzelere Giriş İçin Gereklidir.)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    GENEL ŞARTLAR

    • Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 2 Gece 3 Gün olup 1 Gece otel konaklamalıdır.
    • Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir.
    • Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır.
    • Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.
    •  0-6 Yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
    • Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez.
    • Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
    • Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Andante Tour sorumluluğu yoktur.
    • Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 7 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Andante Tour’da saklıdır. Turun iptali durumunda Andante Tour iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
    • Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

     


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-155-alacati-ot-festivali.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 20.04.2024 14:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.