BÜYÜK ROMANYA ŞATOLAR & TUZ MADENİ TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Kapıkule-Bükreş - Sinaia - Bran – Brasov-Sighişoara - Biertan (Evlilik Hapisanesi) - Mediaş – Sibiu-- Albaİulia - Turda (Tuz Madenleri) -Bükreş
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Kapıkule

Belirlenen noktada siz değerli misafirlerimizle buluştuktan sonra Kapıkule kara sınırkapısına doğru hareket ediyoruz. Burada Gümrük ve Pasaport işlemlerimizin ardından Bulgaristan`a giriş yapıyoruz. Bulgaristan üzerinden transit geçerek yaklaşık 10 saatlik  gece yolculuğu yapıyor ve ardından sabah saatlerinde  Romanya`ya giriş yapacağımız Rusçuk/Giurgiu kara sınır kapısına ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından tur programımıza başlamış bulunuyoruz.



2 Gün: Kapıkule - Bükreş - Sinaia - Bran – Brasov

Romanya’ya giriş yaptıktan sonra yol üzerinde bulunan tesisimizde kahvaltı molası veriyoruz.Kahvaltının ardından Romanya`nın Transilvanya Bölgesine hareket ediyoruz.Bölgeye varışımızın ardından dileyen misafirlerimiz için Ekstra olarak düzenlenecek Romanya`nın en can alıcı noktası ve Şatoları İle Hafızalara Kazanan ``TRANSİLVANYA&ŞATOLAR`` turumuza başlıyoruz. Müthiş Doğal ve tarihi güzellikleri İçinde barındıran turumuza ilk olarak Avrupa`nın en güzel şatolarından biri olan Peleş Sarayı ziyareti ile başlıyoruz. Burayı ziyaret ettikten sonra Bran Şehrine hareket ediyoruz. Burada Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III.Vlad'ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş ve vampir efsanesinin doğduğu gizemli Drakula Şatosunu ziyaret ediyoruz.Misafirlerimiz burada meşhur İsli Peynirin (Kaşkaval) tadına bakabilirler ve hediyelikçilerde alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında tarihi güzellikleri ve kafeleri ile ünlü Braşov şehrine hareket ediyoruz.Ortaçağ Alman Rokoko üslubunda inşa edilmiş tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir Surları, Korunmuş Dar Sokakları başlıca göreceğimiz yerler arasındadır. Tur programımızın ardından gecelemeyi yapacağımız Transilvanya Bölgesinin Doğası en iyi şekilde korunmuş Braşov Şehrine geçiyoruz.Geceleme otelimizde olacaktır.Müze Girişleri ve Müze içerisi anlatımları ekstra Tur ücretine dâhildir.



3 Gün: Braşov - Sighişoara - Biertan (Evlilik Hapisanesi) - Mediaş – Sibiu

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Transilvanya`nın kalbinde yer alan en güzel kasabalarından biri olan Sighişoara`ya gidiyoruz.Alman Mimarisinin etkilerinin görüldüğü Sighişoara, uzun dönemler askeri ve diplomatik açıdan Romanya`nın en önemli bölgesi olmuştur.Göreceğimiz yerler arasında Saat Kulesi, Lonca Kulesi, 13. Yüzyılda yapılmış Venedik Evi, şu anda restoran olarak kullanılan Dracula`nın evi, boynuz ev, Kilise görülecek yerler arasındadır. Klasik şehir turumuzun ardından Transilvanya Bölgesinde eski dönemlerde evliliklerin kurtarılması amacı ile kurulmuş olan evlilik hapishanesini ziyaret ediyoruz. Transilvanya'da yaşayan Saksonlar din olarak Lütherci Protestan Hristiyanlığıinancına sahiptir. Bu din belli koşullarda boşanmaya izin verse de, eşlerin evliliklerini sürdürmesi esastır. Bu nedenle sorunlu çiftler kendi rızalarıyla rahipten yardım istiyor,o da onları bu evlilik hapishanesine gönderiyor, orada anlaşmazlıklarına çözüm bulmaları için altı hafta zaman tanınıyordu. Evlilik hapishanesi ziyaretimizin ardından 13.Yüzyılda Alman Koloniciler tarafından kurulan uzun yıllar Macaristan topraklarına bağlı olarak yerleşik düzen hayatı sürülen ve 1919 Romanya topraklarına katılan Sibiu Şehrine bağlı Mediaş`a ulaşıyoruz. Mediaş’aulaşmamızın ardından şehrin simgesi olarak görülen 14.yüzyılda kalma Kale giriş kapısını görmemizin ardından 2007 Yılında Avrupa Kültür Başkenti olan Sibiu`ya gidiyoruz.TransilvanyanSaxonsları tarafından 12.Yüzyılda yapılmış dönemin en pahalı kalesi ile ünlüdür. Ayrıca Sibiu Kilisesi, Brukenthal Sarayı, Büyük Meydan, Katedral Görülecek Yerler Arasındadır. Geceleme Sibiu`da bulunan otelimizde yapılacaktır.



4 Gün: Sibiu - Hunedoara - Albaİulia - Turda (Tuz Madenleri) – Sibiu

Otelde alacağımız kahvaltının ardından gün boyu serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Corvin Kalesi - Tuz Madenleri – AlbaİuliaTuruna katılabilirler.Dünyanın en iyi 10 Kalesi içerisinde gösterilen Hunedoara Kalesi olarakta bilinen, Corvin Kalesi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. 15.Yüzyılda Hunedoara`da inşa edilmiş Gotik-Rönesans tarzlarını taşıyan Kale Büyük oranda Gotik Tarzda inşa edilmiştir. Fakat Rönesans mimari unsurlarını da içermektedir. Kale tarih boyunca 5 defa yanmıştır. VladTepes (Kont Drakula, Kazıklı Voyvoda)`İn John Hunyadi tarafından 7 sene boyunca bu kalede tutsak edilmesinden dolayı BramStoker`ın kitabındaki Drakula Şatosunun burası olduğuda düşünülür. Kale ziyaretimizin ardından Turda Tuz Madenlerine hareket ediyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde bulunan Osmanlı Döneminde Belgrad Erdeli olarak da bilinen AlbaLulia şehrine uğruyoruz. Panoramik şehir turumuzun ardından dünyanın en büyük tuz madenleri olan ve müze haline dönüşen şaşkınlıkla gezeceğimiz  tuz madenlerine geçiyoruz. Müze ziyaretimizin ardından konaklama yapacağımız Sibiu Şehrine hareket ediyoruz. Geceleme Sibiu`da bulunan otelimizde olacaktır.Müze girişleri ve müze içerisi anlatımları ekstra tur ücretine dâhildir.



5 Gün: Sibiu – Bükreş

Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın Romanya`nın başkenti olan Bükreş’e hareket ediyoruz. Bükreş’e ulaşmamızın ardından Doğunun Paris`i olarakta bilinen Bükreş Şehir turumuza başlıyoruz. Doğu'nun Paris'i denilen Bükreş'i yakından tanıma fırsatı bulacağımız bu turumuzda; İhtilal Meydanı, Üniversite Meydanı, Milli Tiyatro,Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Sarayı, Atamız Mustafa Kemal ATATÜRK Heykeli, Garnizon Binası, Bükreş Tarih Müzesi panoramik olarak görüceğimiz yerler arasındadır. Yaklaşık 2 saat sürecek şehir turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan NikolayÇavuşeksku Evi ve Köyler Müzesi turumuza başlıyoruz. İlk ziyaret noktamız Nikolay Çavuşesku tarafından yaptırılan 2016 yılında ilk defa Müze olarak ziyarete açılan Çavuşeskuların evi olacaktır. Çavuşesku Evi sonrası Romanya`nın her bölgesinden getirilen Köy Evlerinin sergilendiği Açık Hava Müzesi olan Köyler Müzesi Turuna Katılabilirler .(35 €). Ekstra programımızın ardından otelimize geçiş yapıyoruz. Dileyen misafirlerimiz için akşam ekstra olarak düzenlenecek olan Romen Gecesinekatılabilirler (45 €) Yemeğimizin ardından otelimize geçiş yapıyoruz konaklama Bükreş`teki otelimizde olacaktır.Müze girişleri ve müze içerisi anlatımları ekstra tur ücretine dâhildir.



6 Gün: Bükreş – İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından İstanbul`a doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Romanya`dan ayrılarak Bulgaristan`a giriş yapmamızın ardından market alışverişi için verecek olduğumuz serbest zaman sonrası VelikoTarnovo - Stara Zagora yolunu takiben Kapıkule kara hudut kapısına ulaşıyoruz.Burada Gümrük ve Pasaport işlemleri ardından Türkiye`ye giriş yapıyoruz Gerekli molalar verilerek İstanbul`a varışımızın ardından misafirlerimizi alındıkları noktalara bırakıyoruz. Siz değerli misafirlerimizle başka bir ANDANTETOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Otobüsler İle Ulaşım
- Program Dâhilinde Panoramik Şehir Turları
- Türkçe Rehberlik Hizmeti
- Mali Sorumluluk Sigortası
- 4 Gece Kahvaltı Dâhil Konaklama
- Hotel ve Şehir Vergileri
- Sınır Geçişleri Ve Ayakbastı Ücretleri



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Yurt dışı çıkış fonu 150 TL (Seyahat tarihinden önce bankalara ödeme yapılması tavsiye edilir.)

- Vize ücreti Ve Hizmet Bedeli (Yeşil Pasaportlu misafirlerimiz vizeden muaftır)
- İsteğe Bağlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Öğle ve akşam yemekleri
- Ekstra turlar
- Kişisel harcamalar
- Müze Ören Yeri Ve Giriş Ücretleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ BILGILENDIRME

    • Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Multi(Çok Girişli) Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. ( Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)
    •  Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    •  Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
    • Turlarımızda günlük olarak koltuk planlamasında rotasyon(koltuk değişimi) uygulaması yapılmakta olup, sabit koltuk ve ön koltuk garantisi verilmez. Koltuk değişimleri araç rehberi tarafından organize edilir.
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
    •  Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg .
    • Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak , programda belirtilen her yeri göstermek şartı ile program akışında değişiklik yapabilirler.
    • Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza, 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    • Tur Programımız minimum 35 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 15 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Andante Tour tarafından bildirilecektir.
    • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Andante Tour tarafından bildirilecektir.
    • Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 5 gün önce Andante Tour tarafından bilgi verilecektir.
    •  3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
      Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Andante Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    • Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Andante Tour sorumlu tutulamaz.
    • Ekstra turlar, servis aldığımız Hizmetler tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    •  Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    • Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
    • Tura katılım için Andante Tour tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Andante Tour sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dâhil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
    • Andante Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Andante Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır
    • ’’ Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır ’’

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-129-buyuk-romanya-satolar-tuz-madeni-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 29.03.2024 02:25 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.