ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU (Günübirlik) Tur Programı

Tarihin bugüne kadar gördüğü en büyük savaşlarına şahitlik eden, Birinci Dünya Savaşı içerisinde önemli bir yer tutan Çanakkale'ye şehitlerimizi anmak üzere gidiyoruz.

Kalkış Yerleri: Kocaeli-Yalova-Bursa
Gezilecek Yerler: Çanakkale şehitlikler
PROGRAM
Conkbayırı, Türk Siperleri, 57. Alay Şehitliği, Alçıtepe, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seyit Onbaşı, Kilit bahir Kalesi, Çanakkale Destanı Tanıtım Müzesi,Eceabat, Çimenlik Kalesi Askeri Müze ve Nusret Mayın Gemisi

Akşam saatlerinde okul önünden hareket ile (İstanbul - Tekirdağ - Malkara - Keşan - Bolayır  - Gelibolu) Yolda verilen molalar birlikte, Gelibolu Milli Parkına varış. Kabatepe üzerinden Kemal Yeri ve yol üzerindeki diğer yerleri panoramik olarak görerek ilk durağımız olan Conkbayırı bölgesine varış. Burada Türk Siperleri, Atatürk Anıtı, Yeni Zelenda Mezarlığı ve Anıtı, Atatürk'ün Gözetleme Yeri ve saatine şarapnel parçasının çarptığı yer ile 261 rakımlı tepeyi görerek 57. Alay'a hareket ediyoruz.

Yol üzerindeki çeşitli anıt, mezarlık ve şehitlikleri panoramik olarak göreceğimiz yolculuk sonrası Çanakkale'nin kahraman Alayı 57. Alay şehitliğini ziyaret ediyoruz. 57. Alay ziyareti sonrası ,Çanakkale Savaşlarında hayatını kaybeden bütün şehitlerimiz anısına yapılan Çanakkale Şehitleri Abidesi'ne geçiyoruz. Burada savaşlarda verdiğimiz 215 bin kaybımızı rahmetle andıktan sonra Mecidiye Tabyalarına hareket ediyoruz. Mecidiye tabyalarının hemen dibinde 215 okkalık (275 kg) dev top mermisini tam 3 kez kaldırarak İngilizlerin ünlü Ocean zırhlısını savaş dışı bırakan kahraman Seyit Onbaşı'nın anıtını ziyareti ardından, Çanakkale Destanı Tanıtım Müzesi geçiyoruz. Müze gezimiz sonrasında ,Öğle yemeği için Alçıtepe Köyü’ne varış.Alınan yemek sonrası, Kilit Bahir Kalesi ve tabyaları panoramik olarak görüldükten sonra Eceabat ilçesinden otobüsümüzle birlikte Çanakkale boğazından Asya yakasına Çanakkale Merkeze geçerek burada Çimenlik Kalesi Askeri Müzesini ziyaret ediyoruz.

Müzede ilk olarak Deniz Savaşlarının kaderinde kilit rol oynayan kahraman gemi Nusret’in birebir maketini görüyor sonrasında ise Asker refakatçilerin eşliğinde unutulmaz ve duygu yüklü bir gezi yapıyoruz. Gün sonunda Truva filminde kullanılan Maket atı da görüntüleyerek Lapseki - Bandırma - Karacabey - Bursa - Yalova - Karamürsel güzergahı ile akşam saatlerinde İzmit'e ulaşıyoruz ve Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka bir ANDANTE TOUR organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.

 

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüslerle Ulaşım
- Sabah Araç İçi İkram 
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Otopark Ücretleri
- Andante Tour Kalite ve Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm kişisel harcamalar



Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ

    Gezi programında belirtilen saatler, gezi günü oluşan şartlara bağlı olarak (trafik yoğunluğu, hava şartları vb.) değişiklik gösterebilir.

    **Tur dönüşü araçlarımız kalkış noktası haricinde (Okul Önü) başka bir noktada durmamaktadır.


    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-12-canakkale-sehitlik-turu-gunubirlik.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 19.04.2024 12:24 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.