Mega Fas Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: KAZABLANKA-TANCA-TETUAN-MEKNES-MARAKEŞ-ESSAOUİRA-SAHRA ÇÖLÜ & GÜNBATIMI-AGADİR
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – CASABLANCA

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde uçuştan 3 saat öncesinden itibaren gerçekleştireceğiniz bilet, check-in, bagaj teslim ve pasaport kontrol işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları‘nın PC651 sefer sayılı uçuşu ile 20.50‘de Kazablanka‘ya uçuyoruz.



2 Gün: KAZABLANKA – (Öğle Yemekli Rabat Turu) – TANCA

Yerel saat ile 00.05‘de Kazablanka Havalimanı’na varışımız ardından, özel aracımız ile Kazablanka bölgesindeki otelimize transfer ve serbest zaman. Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından Kazablanka şehir turumuzu düzenlemek üzere hareket ediyoruz. Günümüzde başkent olmasa da Fas’ın nüfus bakımından en kalabalık şehri olan Kazablanka aynı zamanda ekonominin merkezi konumundadır. Bugün Dünyanın en büyük suni limanlarından birine sahip olan, 12. yüzyılda ise Berberilerin Anfa isimli küçük bir köyü olan Kazablanka, 15. yüzyılda Portekizlilerin yerleşim yeri haline gelmiş ve Portekizce Beyaz Saray” anlamına gelen “Casa Blanca” adını almıştır. 1755 yılındaki büyük depremden sonra boşaltılan kent, 18. yüzyılda Sultan Sidi Muhammad Ibn. Abdallah tarafından tekrar kurulmuş, 1907 yılında Fransızların işgaline uğramış, 1956 yılında ise bağımsızlığını geri kazanmıştır. Cebelitarık boğazının yakasında yer alan bu şehir, birçok medeniyeti ağırlamıştır. Bu yönü ile çok zengin bir mimariye sahiptir. Kazablankada gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuz esnasında, 100.000 kişilik kapasitesiyle Dünyanın en büyük camileri arasında yer alan II. Hassan Camii (giriş ücreti 12 euro/namaz saatleri ücretsizdir), Eski Şehir (Medina), Birleşmiş Milletler Meydanı, 1942 yapımı olan ‘’ The Casablanca’’ Hollywood filminin çekildiği Ricks Cafe, V. Muhammed Meydanı ve Atlas Okyanusunu fotoğraflama imkânı bulacağımız Corniche başlıca görülecek yerler arasındadır.

Kazablanka turu sonrasında Tanca ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Öğle Yemekli Rabat Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Kuzeybatı Fas'ın Atlantik kıyısında, Bouregreg Nehri kıyısında yer alan Rabat, Arap-Müslüman geçmişi&kendine özgü Kolonyal mimarisi ile zengin bir tarihsel geçmişe sahiptir. 1912'den 1930'lara kadar Fransız himayesi altında tasarlanan ve inşa edilen, kraliyet ve idari alanlar, konut ve ticari gelişmeler ve botanik ve zevk bahçeleri (Jardins d’Essais) dahil olmak üzere batı modernliğine geçişi de yansıtan yeni şehri içerir. Limanı geleneksel balıkçı tekneleriyle dolu Rabat’ın Bouregreg nehrinin karşı kıyısında, Robinson Crusoe'nun Brezilya'ya son kaçışından önce köleleştirildiği Rabat'ın ikiz kasabası Sale bulunmaktadır. Rabat‘ın Palmiye ağaçları ile çevrili, 12. Yüzyıla dayanan anıtlar ve heykellerle dolu caddelerinde gezimize ilk olarak Muhammed V Mozalesi ve kurucusu 1199'da öldüğünde yarım kalan büyük minaresiyle Orta Çağ Mağribi dünyasının bir harikası, o zamanlar dünyanın en yüksek binası olmak üzere inşaa edilen Hasan Kulesi ziyaretleri ile başlıyoruz ardından Kraliyet sarayı panoramik olarak görülecek olup, Okyanus kenarında ve kale içinde bulunan Kasbah Udayas lokal mahallesinde sunulacak serbest zaman ve öğle yemeği sonrası Tanca ‘ya doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz.

Fas ‘ın en büyük üçüncü şehri olan Tanca aynı zamanda Fas’ın Avrupa Kıtası ‘na en yakın şehridir ve Avrupa ile Afrika arasında stratejik bir geçiş konumundadır ve Fas’ın Endülüs’e açılan kapısı olarak nitelendirilir. Deniz kenarında ve tepeler üzerine kurulmuş bir şehir olan Tanca, konumu sebebi ile tarih boyunca birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok ülkenin yönetimi altında kalmıştır. Bu sebeple mimari ve sanatsal açıdan farklı kültürlerin izine rastlamak mümkündür. James Bond ve Leonardo Di Caprio ‘nun Inspection filmlerinin de çekildiği Tanca’da, Fas’ın diğer şehirlerinde olduğu gibi küçük dar sokaklar, sıra sıra dizilmiş dükkânlar ve Medina bölgeleri bizleri karşılayacaktır. Tanca ‘da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu sonrasında Tanca bölgesindeki otelimize transfer.



3 Gün: TETUAN (Beyaz Şehir) – ŞAFŞAVAN (Mavi Şehir) – MEKNES

Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından Tetuan şehir turumuzu düzenlemek üzere hareket ediyoruz. Her şehrin kendine özgü renkleriyle anımsandığı Fas’ta, Marakeş “kırmızı, Şafşavan “mavi”, Tetuan ise “beyaz” renk ile anılmaktadır. Dar ve merdivenli sokaklarındaki beyaz evleri sebebi ile “Beyaz Şehir” olarak anılan ve bir diğer kısmında da modern İspanyol mimarisinin örneklerine rastlanan, ayrıca hem tarihsel bağları hem de yakınlığı ile Güney İspanya esintilerini hissedeceğimiz, 7. YY ‘da Dersa Dağı ‘nın güney eteklerine kurulmuş Tetuan şehri, bir kültür merkezidir. Birçok tarihi ve mimari esere ve sahipliği yapan Tetuan ‘da ki gezimiz esnasında. UNESCO Dünya Mirası Listesi ‘nde bulunan Medina (Old Town), La Paloma Blanca Anıtı, II Hasan Camii başlıca görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Şafşavan ‘a doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Evlerde, sokaklarda, merdivenlerde, duvarlar ve direklerde hemen hemen şehrin her yerinde mavi renginin ve tonlarının hâkim olması sebebiyle “Mavi Elbiseli Şehir” olarak anılan, dar sokakları ve otantik evleri ile büyüleyen, masalsı güzelliği ile gelen turistleri etkisi altına alan ve fotoğraf severlerin kesinlikle hayran kaldığı Şafşavan ‘a varıyoruz. Maviliğin başımızı döndüreceği ve yürürken zaman zaman kendimizi bir akvaryumun içinde hissedeceğimiz Şafşavan’ın dar sokak ve caddelerinde gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuz esnasında Uta-El Hamam Meydanı, 15. YY ‘da inşa edilen Şafşavan Büyük Camii, Medina (Eski Şehir), İspanyollar tarafından inşa edilen Jemaa Bouzafar Camii ve Fransız mimari örneklerini bulabileceğimiz V. Muhammed Meydanı başlıca görülecek yerler arasındadır.

 

Şafşavan’da gerçekleştireceğimiz şehir turu sonrasında Fas‘ın en eski yerleşim yeri olan, 16. YY sonlarından 17. YY ortalarına kadar Fasa başkentlik yapan Meknese hareket ediyoruz. Başkent olduğu dönemde altın çağını yaşayan, Mağribi-Arap tarzında inşaa edilen Meknes, camiler, hamamlar, saraylar, hanlar ve bölgede yaşamış uygarlıkların kültürlerine ait anıt eserlere ev sahipliği yapmasının yanı sıra günümüzde de oldukça hareketli, canlı ve modern bir kent görünümündedir. Kendisine Fransa'nın "Güneş Kralı" Louis XIV’i örnek alan dönemin hükümdarı Moulay İsmail’in Versay Sarayına rakip olacak bir sarayı da barındıran bir kraliyet başkenti inşa etmek istemesi ile yapımına başlanan devasa sarayın ve 120 km uzunluğunda şehir surlarının, 12.000 at için ahırların, dört dönümlük bir göletin suladığı asma bahçelerinin ve geniş depolama barakalarının inşaasında adeta bir duvarcı ordusunun, siyah kölelerin ve yüzlerce yakalanmış Hristiyan kölelerin çalıştırıldığı Meknes’in inşaatı neredeyse bir asır sürer. Bugün, Fas’ın en güzel tarihi şehirlerinden biri olan Meknes’te, 22 km uzunluğundaki surları, rengârenk alçı işlemeleri, dev bronz kapıları ve etkileyici mozaiklerle bezenmiş saray kompleksinin kalıntıları fotoğraf severler için etkileyici ve merak uyandıran bir fon oluşturmaktadır. 1996 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescillenen Meknes’te gerçekleştireceğimiz panoramik şehir gezimizin ardından otelimize transfer.



4 Gün: MEKNES – (Öğle Yemekli Fes Turu) – MARAKEŞ (Kırmızı Şehir)

Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından sunulacak serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Öğle Yemekli Fes Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzda ilk olarak, Fas’ın en büyük 3. şehri, kültür ve tarih zenginliği açısından ise en önemli kenti olan Fes’e hareket ediyoruz. Fes ‘e varışımızla birlikte lokal restoranda alacağımız öğle yemeğinin ardından panoramik şehir gezimizi düzenliyoruz. Eski şehir kısmında, araç girişinin yasak olduğu 9000 civarında dar sokağa sahip olan özelliği ile 1981 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine girerek koruma altına alınan Fes, 9. yüzyıldan kalma Dünya’nın ilk üniversitesinin bulunduğu ve Dünya üzerinde var olan en iyi korunan Orta Çağ şehirlerinden biridir. Devasa savunma duvarlarıyla çevrili, zaman tünelinde geri gittiğiniz hissine kapılacağınız, bakır ve deri işlemeciliğinin en güzel örneklerinin yanı sıra, baharatları ile de ünlü olan Fes şehrinde gerçekleştireceğimiz panoramik şehir gezisi esnasında Kral Kapısı (Musevi Mahallesi), Fatima tarafından 857 yılında yaptırılan, Fas'ın ikinci büyük camisi ve Batı'nın ilk üniversitesi ve dünyanın en önemli öğrenim merkezine ev sahipliği yapan Karaouin Cami ve Medresesi, Molla İdris Türbesi, Attarin Medresesi, Kraliyet Sarayı kapısı, eski şehir bölgesi ve yöreye ait hediyelik eşyalar ve baharatlar alabileceğimiz Bakır ve Zanaatkârlar Çarşısı görülecek yerler arasındadır. Fes gezimizin ardından Marakeş’e doğru yola çıkıyoruz. Çöl ve Kuzey Fas arasında kervanların geçiş noktası konumunda bulunan, toprağın kızıl renginden dolayı Berberi dilinde “Marakeş”, yerel halk tarafından Kırmızı Şehir” olarak anılan, ilk başkent olması, kültür mirası eserleri ve doğası ile Dünyanın en çok talep gören turizm merkezlerinden biri olan Marakeşe varışımızla birlikte otelimize transfer ve serbest zaman.



5 Gün: MARAKEŞ – (Marakeş ve Şaheserleri Turu) – (Marakeş Gece Turu) – (Chez Ali Fantasia Show)

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Öğle Yemekli Marakeş ve Şaheserleri Turu (65 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzda 12.yy’dan kalma şehir surları, Kral Sarayı, gündüz show ve gösterileri ile Jeema El Fnaa Meydanı, Marakeş, Medina ve Bab-Agnaou Kapısı, Koutoubia Minaresi görülecek yerler arasında olup, sunulacak öğle yemeği ardından Marakeş Şaheserleri olarak bilinen ve Unesco Kültür Mirasları Listesi ‘nde bulunan; Bahia Sarayı, Yves Saint Laurent Majorelle ve Menara Bahçeleri’ni ziyaret edeceğiz. Sonrasında turumuzu tamamlayarak otelimize dönüyoruz.

Akşam arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Akşam Yemekli Marakeş Gece Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Otelde sunulacak serbest zamanın ardından alınacak akşam yemeği ile başlayacak olan gece turumuzu düzenliyoruz. Marekeş ‘in gece ışık gösterileri ve süslemeleri ile adeta büyüleyici hal alan güzelliğini izleyip fotoğraflayabileceğimiz gezimizde, akşam bir başka güzelliği ve farklı konsepti ile Jeema El Fnaa meydanının keyfini çıkarıyoruz. 

Sunulacak serbest zaman dahilinde ise arzu eden misafirlerimiz, Marakeş gece hayatının vazgeçilmezi 1001 gece masallarını andıran Chez Ali Fantasia Show (45 Euro) programına katılabilirler. Tur sonrası otelinize transfer.



6 Gün: MARAKEŞ – (Atlas Dağları’ndan Sahra Çölü’ne Ait Benhaddou & Quarzazate Turu)

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Atlas Dağları’ndan Sahra Çölü’ne Ait Benhaddou ve Quarzazate (Film Stüdyoları) Turu (85 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzda ilk olarak Atlas Dağları’na hareket edeceğiz. Yolculuğumuz esnasında birbirinden güzel doğa ve renklerinin fotoğrafları çekme fırsatı bulacak, 2261 mt yükseklikteki Tizi n'Tichka Sahra geçidini geçerek Sahra Çölü’nün etkisini hissetmeye başlayacağız. Turumuzun devamında eski kervan güzergâhı üzerinde yer alan, Arabistanlı Lawrence, Gladyatör ve Indiana Jones, Akrep Kral, Alexander; Mumya gibi ünlü filmlerin çekildiği, benzersiz mimarisi ile birçok turisti ağırlayan Ait Benhaddou kasabasına hareket ediyoruz. Kasabadaki mimari eserlerin yapımında çakıllı toprak, ahşap ve kil kullanılmıştır. Bölgeye ait camiler, kervansaraylar ve tarih boyunca kasabanın savunmasında önemli rol oynamış kaleyi göreceğiz.

Turumuzun son durağında ise, Atlas Dağları‘nın güneyinde yer alan bir diğer tarihsel kasaba Ouarzazatea (Varzazat) hareket ediyoruz. “Çölün Kapısı” lakabı ile anılan ve Fas Sahrası‘nın en büyük kenti olan Quarzazate, çöl etrafındaki bazı kültürel gezilere başlamak ve çöle girmek için mükemmel bir başlangıç noktası olarak kabul edilir ve fotoğraf tutkunları için cazibe merkezidir. Sahra Çölü‘nün büyüleyici atmosferini yaşayacağımız bu kasabada gerçekleştireceğimiz gezi esnasında yerel sanatçıların sergilediği sanat eserlerini, dar sokakları ve kerpiçten yapılmış evleri görecek; Unesco Dünya Kültür Mirası olan 300 odalı labirent odalardan ve topraktan örülmüş duvarları ile Fas’ın zenginlik ve güç mirasını temsil eden Kasbah Taourirt Kalesinde çevre gezisi için serbest zaman verilecek olup ardından birçok ikonik filme imza atmış Atlas Film Stüdyoları’nı ve film müzelerini ziyaret edeceğiz. Tur sonrasında Marakeş bölgesindeki otelimize dönüyoruz.



7 Gün: MARAKEŞ – ESSAOUİRA – SAHRA ÇÖLÜ & GÜNBATIMI – AGADİR – (Akşam Yemekli Agadir Gece Turu)

Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından Essaouira‘ya (Suvayr) hareket ediyoruz. Atlas Okyanusunun kıyısında kurulmuş olan, deniz mahsulleri mutfağı ile ünlü, eski adıyla Mogador şehri Essaouira tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Game Of Thrones dizisinin bazı sahneleri çekilen ve 2001 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine alınan bu kasaba, aynı zamanda Afrika ile Avrupa arasındaki deniz ticaretine can veren önemli limanlar arasındadır. Tarih boyunca Portekiz ve İspanyol kültürü etkisinde kalan, incecik kumların denize karıştığı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bu kasaba otantik havası ile turistlerin ilgilerinin odak merkezi ve Faslılar için de cazip bir sayfiye yeri olmuş durumdadır. Essaouirada gerçekleştireceğimiz gezimizde, daracık labirent sokaklarda eski şehri keşfedecek, bu bölgeye ait hediyelik eşyalar satın alma fırsatı bulacağız. Madina (eski şehir, Pazar yeri, Suvayr Surları ve balıkçı limanını panoramik olarak göreceğimiz Essaouira şehir turu ardından Agadir‘e doğru yola çıkıyoruz.

Yol üzerinde Sahra Çölü kum tepelerinin Atlas Okyanusu ile birleştiği ve bu özelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen, çöl ve denizin kesişmesi ile ortaya çıkan eşsiz manzaralarının ve ardından Günbatımı’nın tadını çıkartacağız.  Agadir ‘e varışımızla birlikte otelimize transfer ve odaların alınması için serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Akşam Yemekli Agadir Gece Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Otelde sunulacak serbest zamanın ardından alınacak akşam yemeği ile başlayacak olan gece turumuzu düzenliyoruz. Atlas Okyanusu kıyısında ve Atlas Dağları’nın eteklerinde kurulmuş olan, yılın her dönemi ılıman bir iklime sahip, Fas’ın Monte Carlo’ su olarak bilinen ve gece hayatı ile ünlü, hem ticari hem de turistik önem taşıyan Agadir şehrinde, akşam ışıklarının kattığı güzellik eşliğinde yapacağımız gece turunda, Souk el had (lokal çarşı), Medina, La Corniche panoramik olarak görüldükten sonra yat limanında serbest zaman veriyoruz. Tur sonrası Agadir bölgesindeki otelimize dönüyoruz.



8 Gün: AGADİR – (Cennet Vadisi Turu) – (Marakeş Lokal Mahalleler ve Alışveriş Turu) – KAZABLANKA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Agadir Cennet Vadisi Turu (45 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzda, yeşilin birçok tonu ile muhteşem manzaraları ve oksijen deposu ormanları, yüzmeye elverişli doğal su havzaları, vadileri, şelaleleri ile ünlü Cennet Vadisi ‘ni ziyaret ediyoruz. Badem ağaçlarının, palmiye ağaçlarının ve berrak suları çevreleyen dağ geçitlerinin eşliğinde gerçekleştireceğimiz Cennet Vadisi ziyaretimizle birlikte turumuzu tamamlıyor dönüş uçuşumuz için Kazablanka Havalimanı ‘na doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Marakeş Lokal Mahalleler ve Alışveriş Turu (25 Euro) programımıza katılabilirler. Bu turumuzda, Marakeş‘in dar sokakları ile ünlü lokal mahallelerinde yürüyüş düzenleyecek, ardından alışveriş için otantik çarşılarında serbest zaman sunacağız. Tur sonrası Kazablanka Havalimanı’na doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Pegasus Hava Yollarının PC652 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile 01.10da İstanbula uçuyoruz. TSİ 07.55de Sabiha Gökçen Havalimanı‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Hava Yolları tarifeli seferleri ile Sabiha Gökçen HL – Casablanca HL – Sabiha Gökçen HL parkurunda uçak bileti,
  • Havalimanı vergileri ve hizmetleri bedeli,
  • 3 Sup. ve 4* otellerde toplam 7 gece konaklamalar,
  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri ve şehirlerarası transfer,
  • Kazablanka, Tanca, Tetuan, Şafşavan, Meknes, Esaaouira panoramik şehir turları ve/veya çevre gezileri,
  • Türkçe ve Lokal rehberlik hizmetleri.
  • TURSAB Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • Andante Tour Kalitesi ve Güvencesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar,
  • Programda belirtilen/belirtilmeyen isteğe bağlı ekstra tur ve geziler,
  • Öğle ve akşam yemeklerindeki tercihinize bağlı içecekler,
  • Uçak içi ikramlar,
  • Otel şehir vergileri (yerel otoriteler tarafından alınan ve gecelik kişi başı 1€- 2€ arası değişen konaklama vergileri )
  • İsteğe bağlı şoför bahşişleri (Kişi başı 5 Euro)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    BİLGİLENDİRME

    • Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    • Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
    • Turlarımızda günlük olarak koltuk planlamasında rotasyon(koltuk değişimi) uygulaması yapılmakta olup, sabit koltuk ve ön koltuk garantisi verilmez. Koltuk değişimleri araç rehberi tarafından organize edilir.
    • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
    • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken freeshop alışveriş limiti: Sigara: 3 karton, Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) 
    • Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak, programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişiklik yapabilirler.
    • Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu, iş yeri izin belgeleri v.bevraklar, Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    • Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur,Andante Tur tarafından bildirilecektir.
    • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Andante Tur tarafından bildirilecektir.
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coachbed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Andante Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    • Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Andante Tur sorumlu tutulamaz.
    • Ekstra turlar, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    • Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
    • Tura katılım için Andante Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Andante Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
    • Andante Tur  hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Andante Tur bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.

    İptal Şartları
    https://andantetour.com/tur-116-mega-fas-turu.html

    Ömerağa Mh. Alemdar Cd. Beyaz Han Kat:2 (4 Yol Ziraat Bankası Üstü ) – İzmit
    +90 (262) 323 69 70


    Bu çıktı 24.04.2024 20:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.